Grayscale i samarbete med CoinDesk för att lansera DeFi-fond och -index

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jul 19, 2021
  • Enligt Michael Sonnenshein är målet att erbjuda investerare bred tillgång till DeFi-sektorn.
  • Enligt uppgift kommer Grayscale DeFi Fund att erbjuda en portfölj som spårar CoinDesks DeFi Index.
  • CoinDesk DeFi-indexet består idag av 10 DeFi-protokoll, inklusive UniSwap och Aave.

Världens största digitala kapitalförvaltare, Grayscale Investments, har gjort en ny satsning på decentraliserade finanser (DeFi). Grayscale avslöjade denna nyhet genom ett pressmeddelande tidigare idag och noterade att det har inlett ett samarbete med CoinDesk Indexes, ett dotterbolag till kryptomedieplattformen CoinDesk, för att lansera en ny DeFi-fond och ett index. De nya produkterna kallas för Grayscale DeFi Fund och CoinDesk DeFi Index.

Enligt pressmeddelandet beslutade Grayscale att satsa på DeFi för att erbjuda investerare en möjlighet att få tillgång till nya spännande aspekter av ekosystemet för digital valuta. Företagets Vd, Michael Sonnenshein, uppger att DeFi-sektorn erbjuder teknologier som kan omforma framtiden för hela finanssektorn.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Grayscale DeFi Fund kommer att erbjuda investerare tillgång till ett urval av branschledande DeFi-protokoll via en marknadsvärdesvägd portfölj som spårar CoinDesk DeFi-indexet. Enligt Grayscale är detta dess 15:e investeringsprodukt och dess andra diversifierade fond. Fonden är för närvarande öppen för både individer och institutionellt ackrediterade investerare.

Grayscale avslöjade också att man avser att citera aktier i denna fond på en sekundär marknad, precis som med deras andra produkter. Ändå varnade företaget att tillsynsmyndigheter, som SEC och FINRA, kan komma att ha invändningar mot fonden. Därför garanterar inte Grayscale att produkten kommer till andra marknader.

Erbjuder institutionella investerare bred tillgång till DeFi

CoinDesk DeFi-indexet, å andra sidan, är tänkt att erbjuda en bred representation av DeFi-protokoll. Enligt uppgift omfattar detta likvida DeFi-tillgångar som valts ut på en marknadsvärdesvägd basis. I skrivande stund omfattar indexet UniSwap (46,44%), Aave (11,63%), Compound (10,81%), Maker (6,87%), Curve (6,34%), Synthetix (5,92%) SushiSwap (4,80%), Yearn (2,90%), UMA (2,44%) och Bancor (1,85%).

Sonnenshein avslöjade detta index i en intervju och uppgav att det är ett institutionellt kvalitetsinstrument för digital valuta som gör det möjligt för investerare att investera sina pengar i ett brett spektrum av DeFi-protokoll.

I en kommentar till detta samarbete sa CoinDesks Vd Jodie Gunzberg att:

Detta partnerskap understryker vårt ledarskap vad gäller att skapa institutionella digitala valutaindex.

Han tillade att DeFi-sektorn har fått mycket uppmärksamhet de senaste månaderna. I detta fall var det viktigt att erbjuda investerings-communityn nödvändiga verktyg som ger beräknad exponering för den snabbt växande industrin.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust