Octane Finance garanterar safe limit order via Chainlink-integration

By: Daniela Kirova
on jul 19, 2021
  • Integrationen säkerställer korrekta priser för tokenpar och förhindrar flashloan-attacker.
  • Du börjar med att placera en limit order för att köpa eller sälja ett tokenpar till önskat pris.
  • Executor-nätverket får tillgång till nya pålitliga prisuppgifter direkt i kedjan.

Den decentraliserade limit order-plattformen Octane Finance kommer att integrera det branschledande orakelnätverket Chainlinks (LINK / USD) prisflöden på Binance Smart Chain (BSC) för att garantera tillgång till manipuleringssäkra prisflöden. Detta i sin tur kommer att säkerställa korrektheten för tokenpars priser och avvärja flashloan-attacker, meddelar Octane.

”Vi valde Chainlink som vår go-to-oracle-lösning eftersom dess infrastruktur är sömlös att integrera och tidstestad i produktionen. Chainlink säkrar redan ledande DeFi-protokoll som är ansvariga för miljardtals dollar i smarta kontraktsvärden, vilket bibehåller robust säkerhet och hög tillgänglighet även vid oväntade händelser, såsom börsstopp, flashkrascher och dataanpassningsattacker via flashlån,” skrev Octane.

Omdefinierar limit orders

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Limit order-plattformen omdefinierar sin verksamhet genom att låta plattformen erbjuda både belöningar och smarta kontrakt samtidigt. Octane fungerar genom en enkel mekanism, som börjar med att en limit order placeras för att köpa eller sälja ett tokenpar till det pris du väljer. Sedan genererar protokollet intresse för paret baserat på beprövade och öppna DeFi-avkastningsprotokoll. När alla villkor är uppfyllda och marknadspriset når gränspriset så fyller plattformen ordern efter att token har tagits ur avkastningsprotokollen.

Säkerställer tillgång till aktuella tillgångspriser

Ett avancerat exekveringsnätverk underlättar ovanstående mekanism. Du får även tillgång till aktuella tokenpriser, som levereras pålitligt och direkt i kedjan. Octane behövde ett orakel för att leverera aggregerad prisdata från utanför kedjan och göra den tillgänglig för sin app on-chain. De valde Chainlinks prisflöden tack vare deras högkvalitativa data, säkra nodoperatörer, decentraliserade nätverk, rykte och andra kritiska funktioner.

Lovande samarbete

När Octane fortsätter att expandera kommer de att fortsätta använda dataflöden från Chainlink för att ge stöd för fler och fler tokenpar. I framtiden planerar Octane också att integrera Chainlink i andra kedjor. De beskriver Chainlink som en mycket pålitlig orakelleverantör, kompatibel med ett stort antal DeFi-protokoll, och hoppas kunna använda deras erfarenhet för att säkra sitt erbjudande efter att ha skapat ett hållbart orkelnätverk till förmån för alla användare.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust