Enjin främjar jämställdhet som högt rankad FN Global Compact-medlem

By: Daniela Kirova
on jul 20, 2021
  • Enjin lanserade JumpNet, en miljövänlig blockkedja, för att stödja en viktig Global Compact-princip.
  • Blockkedjan förbrukar bara 0,01% av den energi som Ethereum gör.
  • Enjin utforskar sätt att bekämpa klimatförändringar och distribuera tillståndsfri tillgång till NFT-marknader.

NFT-blockchainföretaget Enjin (ENJ/USD ) är en pionjär inom sitt område och har blivit den första NFT-plattformen som blir medlem i FN:s Global Compact. Enjin går med som en av de högst rankade medlemmarna. Medlemskap i organisationen, som erbjuder vägledning inom miljö, mänskliga rättigheter och arbete, kräver ett seriöst engagemang för jämställdhet och hållbarhet.

Enjins prestationer inom miljöskydd

Enjins prestationer vad gäller att minska koldioxidutsläppen i samband med NFT:er på Ethereum (ETH/USD) är mycket imponerande. Företaget gick med i Crypto Climate Accord och lanserade JumpNet, en miljövänlig blockchain, för att stödja Global Compacts nionde princip direkt. Detta lägger tonvikten vid spridningen och utvecklingen av miljövänlig teknik. Blockkedjan förbrukar bara 0,01% av den energi som Ethereum gör, vilket fortfarande är det nätverks som NFT:er oftast använder. Enjin utvecklar också Polkadot-baserade (DOT/USD) Efinity, en sharded Proof of Stake-parachain.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Irakli Beridze, chef för FN:s AI och robotikcenter, välkomnade partnerskapet och sa:

”Vi är glada att samarbeta med Enjin för att utforska hur blockchain och NFT:er kan bidra till uppfyllandet av FN:s mål för hållbar utveckling. Medan vi kämpar för att återhämta oss från den globala pandemin och dess effekter upplever vi exponentiell tillväxt av teknologier som AI och blockchain. Mer än någonsin behöver vi dra nytta av och utnyttja potentialen i dessa nya tekniker för att säkerställa att vi är bättre utrustade och mer enade i framtiden för att göra vår planet till en mer levande och rättvis plats för alla.”

Enjin kommer att utforska sätt för NFT-teknik att bli en monetiserings- och finansiell ryggrad för att bekämpa klimatförändringar och distribuera tillståndsfri tillgång till NFT-marknader för att eliminera ojämlikheter mellan olika länder, vilket gör det möjligt för NFT-användare och skapare att konkurrera på lika villkor världen över.

Enjins Vd Maxim Blagov kommenterade utvecklingen:

”Genom att gå med i FN:s Global Compact bekräftas vårt åtagande att förbättra människors liv genom blockchain-teknik och det kommer att se till att dessa ansträngningar är hållbara, fokuserade och optimerade samtidigt som hålls ansvariga av allmänheten längs vägen.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust