Kryptolåneplattformen Yamp Finance introducerar YAMP, en token som eliminerar tillfällig risk för förlust

By: Daniela Kirova
on jul 20, 2021
  • 7 miljarder dollar är låsta i LP-tokens på AMM-börser.
  • Dessa tokens kan lånas bl.a. för att utföra arbitrage, hantera skatter eller tjäna ränta.
  • Yamp tillåter en skuldsättning på minst 10 gånger på lånade positioner, vilket minskar risken för låntagaren.

Den community-fokuserade och tvärkedjeliga launchpaden Starter tillkännagav lanseringen av $YAMP i samarbete med den automatiserade kryptolåneplattformen Yamp Finance. Plattformen är den första av sitt slag som använder LP-tokens som automatiserad utlåningssäkerhet på fyra olika blockkedjor. Token minskar risken för tillfällig förlust som orsakas av volatiliteten för handelsparet och låter vem som helst lista ett nytt utlåningspar för tokens på Serum, UniSwap, PancakeSwap och QuickSwap.

7 miljarder dollar låsta i LP-tokens på AMM-börser

AMM-börser kräver att likviditetsleverantörer håller LP-tokens låsta och i det här fallet är cirka 7 miljarder dollar låsta i LP-tokens på sådana börser just nu. Likviditetsleverantörer tenderar att gå miste om möjligheter att använda pengarna, som att låna tokens för att utföra arbitrage, hantera skatter, tjäna ränta och säkra positioner. Även om hävstång praktiskt taget inte existerar inom DeFi, är det framträdande på Binance och andra centraliserade börser.

$YAMP minskar riskerna med överkollateralisering

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För närvarande är hävstångspositioner mycket riskabla på de flesta plattformar eftersom låntagare att översäkra sina lån. Det finns alltid en risk för att lånevärdet blir högre än säkerhetsvärdet med säkerhetslån från DeFi. Säkerheten likvideras för att återbetala långivaren i detta fall. Yamp Finance eliminerar risken och möjliggör hävstång på minst 10 gånger på lånade positioner, vilket minskar risken för låntagarens säkerhet. Likviditetsleverantörer kan använda en token som säkerhet genom sina LP-tokens som stöds av samma token. Eftersom lånevärdet matchas med LP-tokenvärdet skapas en mer tillförlitlig och säkrare likvidationströskel.

En styrningstoken för fast leverans

$YAMP har den ytterligare fördelen att det är en styrningstoken med fast utbud, som uppgår till 70 miljoner tokens. Användare kan samla fyra femtedelar av den ränta som genereras på utlåningsplattformen, vilket gör det möjligt för dem att få en passiv inkomst. Starter har framgångsrikt lanserat Cake Monster (MONSTA), WISE Token (WISE), Wall Street Bets (WSB), Bakery Tools (TBAKE), FOMO Labs (FOMO) och andra blockchain-projekt. Ganska många har sålt slut under de första minuterna eller till och med sekunderna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust