Prisprognos för Cardano: ADA bryter under 200 EMA

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 20, 2021
  • Cardano-priset sjönk kraftigt igår när rädslan på marknaden intensifierades.
  • Nedgången sammanföll med den totala försäljningen av globala aktier.
  • Myntet närmar sig en viktig stödnivå på det dagliga diagrammet.

Cardano-priset (ADA / USD) sjönk igår kraftigt när försiktiga investerare övergav sina kryptovalutainvesteringar. ADA föll för andra dagen i rad till den lägsta nivån sedan den 22 juni. Nedgången ledde till ett totalt börsvärde på drygt 33 miljarder dollar.

Cardano säljs av

Cardano är ett ledande blockchain-projekt som utvecklades av en av Ethereums grundare. Plattformens mål är att decentralisera de flesta processer för företag och institutioner. Exempelvis kan finansiella företag, som banker, använda plattformen för att decentralisera processerna för KYC och anti-penningtvätt (AML). På samma sätt kan skolor decentralisera sina betygsutfärdanden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Cardano meddelade nyligen att smarta kontrakt introduceras på plattformen. Detta är en relativt lång process som ingår i deras Goguen-utveckling. När det är klart kommer Cardano att bli ett livskraftigt alternativ till Ethereum vad gäller Dapp-utveckling.

Cardano-priset sjunker på grund av den totala svagheten på kryptomarknaden. Det totala börsvärdet för alla kryptovalutor (som spåras av CoinMarketCap) har sjunkit med mer än 7% det senaste dygnet. Bitcoin har sjunkit under 30 000 dollar medan Ethereum-priset ligger nära en viktig stödnivå.

Denna nedgång beror på de oroande uppgifterna om delta-varianten av covid-19-viruset. Under de senaste dagarna har antalet fall av covid-19 ökat globalt. Ännu värre, enligt Sky News, är att 60% av de personer som läggs in på sjukhus inte har vaccinerats. Detta innebär att cirka 40% av antagningarna i Storbritannien är personer som har fått minst en dos av ett covid-19-vaccin. Därför är sannolikheten stor att antalet fall fortsätter att öka.

Som ett resultat var Cardanos prisfall en del av den totala försäljningen av globala tillgångar när rädslan på marknaden ökade. Faktum är att Fear & Greed-indexet har sjunkit till den lägsta nivån sedan pandemin startade.

Cardano-prisförutsägelse

Cardano price
Cardano – graf

När vi tittar på det dagliga diagrammet ser vi att en viktig sak hände igår. Cardano-priset sjönk under det 200 dagars glidande genomsnittet för första gången sedan i juni. Detta är ett viktigt tecken eftersom det skickar en signal om att björnar är på väg att ta över. Samtidigt ligger myntet vid en viktig stödnivå som det kämpat för att bryta under flera gånger tidigare. Därför kommer en mer baisseartad trend att bekräftas om priset faller under supporten vid 1,2262 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust