Core Scientific kommer att lista på Nasdaq – vad vet vi om krypto-mining-företaget?

By: Jayson Derrick
Jayson Derrick
Jayson bor i Montreal med sin fru och dotter, älskar att titta på hockey och är på en livslång… read more.
on jul 21, 2021
  • Core Scientific noterar sina aktier på Nasdaq-börsen som en del av en SPAC-fusion.
  • Core Scientific värderas till 4,3 miljarder dollar.
  • Företaget minade 928 BTC under andra kvartalet 2021 och 1 683 BTC under första halvåret 2021.

Krypto-mining-operatören Core Scientific Holding Co. bekräftade i ett pressmeddelande imorse att de kommer att börsnoteras via ett SPAC-avtal med Power & Digital Infrastructure Acquisition Corp. Avtalet innebär att Core Scientific värderas till cirka 4,3 miljarder dollar.

Blockchain-infrastruktur och mining

Core Scientific erbjuder den mest omfattande blockchain-infrastrukturen och är den största hosting-leverantören och mining-operatören av digitala tillgångar i Nordamerika, uppger företaget i pressmeddelandet. Core Scientific hade en beräknad effektkapacitet på cirka 510 megawatt vid årsskiftet och driver fyra anläggningar i USA. Core har också fler än 70 blockchain- och infrastrukturrelaterade patent och applikationer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Under andra kvartalet 2021 minade Core Scientific 928 Bitcoins och totalt 1 683 Bitcoins under första halvåret 2021.

Fusionen med Power & Digital Infrastructure kommer att positionera Core Scientific bättre för mining av digitala tillgångar och att erbjuda hosting-tjänster och andra blockchain-tjänster i större skala. Core Scientific fungerar som en 100% koldioxidneutral enhet och är engagerade för ren och förnybar energi för att stödja den globala decentraliserade finansbranschen.

Core Scientifics pågående förvärv av Blockcap, ett annat företag med fokus på mining av digitala tillgångar, kommer att ytterligare stärka deras ledande position och värdeskapande potential genom DeFi-produkter och tjänster.

Det är ännu inte känt när Core Scientific kommer att göra sin Nasdaq-debut och vilken tickersymbol de kommer att använda.

Ekonomiska utsikter och användning av intäkterna

Core Scientific förutspår att helårsintäkterna 2021 kommer att landa på 493 miljoner dollar och deras justerade EBITDA på 203 miljoner dollar. Under 2022 förväntar sig företaget en mer än fördubblad omsättning på 1,1 miljarder dollar.

Core Scientific förväntar sig att samla in mer än 300 miljoner dollar tack vare transaktionen. Ledningen planerar att använda kontanterna för att finansiera inköp och infrastruktur för mining-utrustning och utöka sin ledande ställning.

Mike Levitt fortsätter att fungera som medordförande och Vd för Core Scientific. Han sa i pressmeddelandet:

Vi har byggt den största blockchain-värdleverantören och digitala tillgångs-mining-företaget i Nordamerika. Vår diversifierade verksamhet är positionerad för att fortsätta stödja tillväxt och antagande av digitala tillgångar globalt. Vi utnyttjar framgångsrikt att vi var först på marknaden, vår skala, egenutvecklade design och programvara, nätverk av strategiska relationer och innovationskultur för att skapa värde för våra kunder och intressenter.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money