Lucid Motors blir en av de största EV-aktierna när de börsnoteras idag

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 26, 2021
  • Lucid Motors slog sig samman med Churchill Capital Corp IV (SPAC) för sin börsnotering.
  • Bolagets aktier kommer att listas på Nasdaq under tickersymbolen LCID.
  • VD Peter Rawlinson diskuterade SPAC-sammanslagningen på CNBC:s "Squawk Box".

Lucid Motors slog sig samman med specialförvärvsföretaget Churchill Capital Corp IV (CCIV) i fredags för att notera sina aktier på Nasdaq-börsen under tickersymbolen LCID. Den amerikanska elbilstillverkaren siktar nu på en börsnotering idag.

CCIV stöds av investeringsveteranen Michael Klein. Privata investerare drev upp aktierna i specialförvärvsföretaget nästan sexfaldigt i februari när diskussionerna först inleddes om ett köp av Lucid Motors.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Konkurrenten Tesla Inc förväntas rapportera sitt kvartalsresultat efter att marknaden stänger idag.

VD Peter Rawlinsons kommentarer på CNBC:s “Squawk Box”

Privatinvesterarna röstade för SPAC-sammanslagningen i fredags. På CNBC:s “Squawk Box” sa Lucids VD Peter Rawlinson att:

”Lucid väckte så stort intresse från privata handlare från hela världen. Det finns många som följer vårt uppdrag. Vi fick en rungande andel positiva röster. Det handlade bara om att sprida ordet till de privata investerarna. Utöver det har vi en lysande lista över institutionella blue-chip-investerare. Och jag tror att det är ett intyg för våra produkter och vår teknik att vi befinner oss i den positionen.”

Detaljer om SPAC-fusionen

SPAC-fusionen värderar Lucid Motors till cirka 24 miljarder dollar, vilket gör den till en av de största nya EV-aktierna. Transaktionen förväntas samla nästan 4,4 miljarder dollar i kontanter, inklusive 1,0 miljarder dollar från Saudiarabiens offentliga investeringsfond som kommer att få en ägarandel på 60% i det Newark-baserade företaget efter att det listats, enligt Wall Street Journal.

Enligt Rawlinson ligger förbeställningarna för Lucid Air för närvarande på nära 11 000 och har ökat dagligen. De 4,4 miljarder dollarna kommer att användas för att intensifiera verksamheten i fabrikerna för att möta efterfrågan.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust