Är ICON (ICX) ett bra köp i augusti 2021?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jul 27, 2021
  • ICON har en utvecklarvänlig infrastruktur som gör det mycket enkelt att komma igång som utvecklare.
  • Efterfrågan på ICX kommer att fortsätta öka och användarbasen är stark.
  • Om priset stiger över motståndet vid 1 dollar så kan nästa prismål ligga runt 1,25 eller till och med 1,5.

ICON ICX/USD har stigit från 0,65 till nära 0,90 dollar som högst sedan den 21 juli, och det aktuella priset ligger runt 0,83 dollar.

Grundläggande analys: Efterfrågan på ICX kommer att fortsätta öka

ICON-nätverket är det största offentliga blockchain-projektet i Sydkorea med mål att ansluta online-communities med bl.a. bank-, statliga och sjukvårdsföretag. ICON uppnår interoperabilitet genom att samla all blockchain-information i ett lager, vilket gör det möjligt för företag och communities att dela sina tjänster transparent.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

En av fördelarna med detta nätverk är att smarta kontrakt kan uppdateras utan att flytta till en ny kontraktsadress, vilket ger en renare kodningsprocess. ICON har en utvecklarvänlig infrastruktur som gör det väldigt enkelt att komma igång som utvecklare, medan ICON-utvecklargruppen vanligtvis hjälper dem som stöter på frågor eller problem när de utvecklar projekt.

”ICON kan skryta med snabba 1 300+ transaktioner inom 2 sekunders bekräftelsestider och utvecklas ständigt. ICON har fått mycket beröm den senaste tiden från KAIST University för sitt branschövergripande genombrott för konsensusalgoritmer, LFT2, som fördubblar hastigheten utan att kompromissa med säkerheten,” rapporterade teamet bakom ICON.

Det finns redan många projekt på ICON-nätverket, och det är också värt att nämna att ICON har upplevt en enorm tillväxt i sin användaraktivitet i år. ICON-nätverket har en native token under symbolen ICX som möjliggör smart kontraktsfunktionalitet inom ICON-ekosystemet.

ICX tillhandahåller också nätverkskonsensusvalidering och protokollstyrning, dess cirkulerande utbud fortsätter att stadigt minska och majoriteten av ICX-cirkulationen stakas i nätverket.

Enligt uppskattningar kommer efterfrågan på ICX att fortsätta växa och existera med en stark användarbas, särskilt från enskilda personer som använder applikationer som bygger på ICON-nätverket. Detta är en av anledningarna till att priset bör kunna återvända till de nivåer som vi såg i maj 2021, men vi ska nog inte förvänta oss att det sker under augusti 2021.

Kryptovalutamarknaden gick starkt igår, Bitcoin har brutit över motståndet vid 39 000 dollar och denna situation stöder också priset på ICON (ICX). Marknadssentimentanalystjänsten Omenics rapporterade att marknadssentimentet har börjat stiga och det 7 dagars genomsnittliga rörliga kryptomarknadssentimentet för tio stora kryptovalutor steg till 4,88, jämfört med 4,7 för en vecka sedan.

Teknisk analys: 1 dollar representerar en stark motståndsnivå

Datakälla: tradingview.com

Om priset stiger över motståndet vid 1 dollar så skulle det vara en signal att handla ICON (ICX) och nästa prismål kan då ligga runt 1,25 eller till och med 1,5 dollar.

Om priset å andra sidan sjunker under 0,65 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till den starka supportnivån som ligger runt 0,50 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust