Campbell firar etikettändring med sin första officiella NFT-samling

By: Daniela Kirova
on jul 27, 2021
  • Samlingen skapades av den innovativa illustratören och konstnären Sophia Chang.
  • Alla intäkter kommer att gå till Feeding America.
  • Deras första NFT-samling hyllar Campbells plats i konst- och popkulturen.

För att fira sin nya etikettdesign introducerar Campbell sin första NFT-samling någonsin. Samlingen, som skapats av den innovativa illustratören och konstnären Sophia Chang, innehåller 100 autentiserade NFT-konstverk, enligt ett pressmeddelande. De kommer att finnas tillgängliga för försäljning via NTWRK från och med den 27 juli.

Alla intäkter kommer att gå till Feeding America

Den ikoniska röda och vita burken har varit en del av popkulturen och konsten sedan Andy Warhols oförglömliga serie ”Campbell’s Soup Cans” från 1961. Mellan den 27 juli och den 9 augusti auktioneras ett animerat och exklusivt NFT-konstverk ut på OpenSea. Alla medel från samlingen kommer att skänkas till Campbells långvariga partner, Feeding America.

Konst och passion

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Sophia Chang, en självutnämnd Campbell-entusiast, har blivit känd för att sätta en twist på klassiska konststilar. Hennes inställning till konst och passion för att stärka samhällen återspeglas i den konstnärliga tolkningen av burken och skapar en samtida känsla. NFT-kollektionen hyllar varumärkets fortsatta utveckling genom åren.

”Några av de mest kända popkonstverk som någonsin skapats var inspirerade av Campbells röda och vita burk – designen är lika mycket en självklarhet i livsmedelsgången som den är inom amerikansk kultur,” säger Chang.

Efter ändringarna har etiketten ett antal innovativa komponenter och detaljer för att ge varumärket en modernare känsla utan att avvika från sitt arv. Det inkluderar ett modernt typsnitt i logon som baserats på grundaren Joseph Campbell’s signatur.

Linda Lee, marknadschef för måltider och drycker på Campbell’s, sa:

”Vi har varit ute på en resa för att föreställa oss detta ikoniska varumärke och vända oss till nya generationer av konsumenter som lagar mat hemma mer än någonsin, samtidigt som vi fortfarande hedrar vår rika historia. Lanseringen av vårt första NFT-konstverk hyllar vår plats inom konst och popkultur, medan vi firar via det modernaste konstmediet hittills. Sophia var ett naturligt val med tanke på hennes känsla för gatukonst och hennes kärlek till Campbells varumärke och dess koppling till konstvärlden.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust