Prisprognos för Ravencoin (RVN) under augusti 2021

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jul 28, 2021
  • 0,10 dollar representerar en stark motståndsnivå.
  • Det vore en stark köpsignal om priset stiger över motståndet vid 0,10 dollar igen.
  • Det finns fortfarande en viss osäkerhet kring detta projekt.

Ravencoin RVN/USD handlas för närvarande runt 0,0588 dollar-nivån, och det skulle vara en tydlig köpsignal om priset stiger över motståndet vid 0,10 dollar igen.

Grundläggande analys: Det finns fortfarande en viss osäkerhet kring detta projekt

Ravencoin är en peer-to-peer-blockchain som gör att du kan överföra tillgångar från en part till en annan. Detta projekt lanserades i början av 2018 med fokus på att utveckla en användbar teknik som gör att du kan skapa och handla alla verkliga (guld, silver, land) eller digitala (spelartiklar, mjukvarulicenser) tillgångar inom dess nätverk.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Detta projekt leds av kärnutvecklarna RavoncoinDev, Tron och Chatturga, och som ett ungt projekt med stor konkurrens är det svårt att förutsäga hur framgångsrikt Ravencoin kommer att bli de närmaste åren.

Ravencoin är baserat på en gaffel från Bitcoin-koden, och det är värt att nämna att du kan skapa dina egna tokens på denna blockchain. Dessa tokens kan begränsas i antal, namnges och utfärdas som värdepapper eller som samlarobjekt, och du kan också skicka meddelanden till alla som innehar dina tokens, så att specifika innehavare kan meddelas när de t.ex. behöver rösta om nya utvecklingsförslag. RVN-mynt används som styrningstoken för detta projekt, och för att skapa en ny kryptotillgång måste du bränna (eller förstöra) en viss mängd RVN-mynt.

Ravencoin använder en liknande konsensusmekanism som Bitcoins Proof of Work (PoW) för att säkra sitt nätverk, kallat KAWPOW. Å andra sidan skiljer sig Ravencoin från Bitcoin eftersom det har en blocktid på en minut istället för tio minuter, och kryptovalutan har ett totalt myntutbud på 21 miljarder istället för 21 miljoner i cirkulation.

Ravencoin har en stark och växande community. Populariteten för detta projekt ökar över hela världen och alltfler börser erbjuder denna kryptovaluta. Fundamentalt sett finns det fortfarande en viss osäkerhet kring detta projekt och dess framgångar beror främst på deras strategi för att utöka sitt marknadsinflytande.

Tekniskt sett har Ravecoin (RVN) utökat sin korrigering från rekordhöjderna över 0,28 dollar, som registrerad i februari 2021, och om du bestämmer dig för att handla denna kryptovaluta i augusti 2021 bör du använda en ”stop-loss”-order eftersom risken förblir hög.

Teknisk analys: 0,10 dollar representerar en stark motståndsnivå

Datakälla: tradingview.com

Den kritiska stödnivån är 0,050 dollar, samtidigt som 0,10 och 0,15 dollar representerar de viktiga motståndsnivåerna. Om priset stiger över 0,10 dollar skulle det vara en signal att handla med Ravencoin (RVN) och nästa prismål kan då ligga runt 0,15 dollar.

Om priset däremot faller under stödet vid 0,050 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till 0,045.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust