Teknikaktierna på rekordnivåer – skapar positivt momentum på marknaden

By: Ruchi Gupta
on jul 28, 2021
  • Inför mega-cap-företagens resultatrapporter upplever marknaden en bra fart.
  • Aktierna inom tekniksektorn går bra och når nya toppar.
  • Även XLK technology ETF, som håller koll på aktierna i S&P 500-sektorn, ligger på rekordnivåerna.

Teknikbranschen svalnade något igår men ligger ändå inte långt under från rekordnivåerna som registrerades i måndags. Såväl stora biljonföretag som vissa mindre aktier som flugit under radarn leder tekniksektorns framfart, uppgav Ari Wald, chef för teknisk analys vid Oppenheimer på CNBC:s ”Trading Nation”.

Teknikaktierna skapar momentum för hela marknaden

Inför att en rad mega-cap-företag rapporterar sina intäkter upplever marknaden god fart tack vare teknikaktiernas prestanda. Teknikbranschen inledde positivt när marknaden öppnade i måndags och prisökningarna förde en rad aktier upp till nya rekordnivåer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

S&P 500-aktierna i XLK technology ETF (NYSE: XLK) berörde också nya toppar när marknaden stängdes på måndag. Aktier som bland annat Intel Corporation (NASDAQ: INTC), HP Inc (NYSE: HPQ) och Seagate Technology Holdings PLC (NASDAQ: STX) bidrog starkt. Wald noterade:

Från en perspektiv nedifrån sträcker det sig längre än några få mega-cap-aktier. Vi tycker att det är bredare än så. Vad gäller ett makroperspektiv uppifrån och ner så gillar vi sektorn eftersom den ger en positiv exponering för cykeln. Vi bedömer att vi fortfarande befinner oss mitt i tjurmarknaden och det är en sektor som inte kräver stigande räntor och stigande råvarupriser på samma sätt som reflektionära cykliska sektorer.

Det finns fler goda nyheter från marknaderna

Invesco S&P 500 Equal Weight Technology ETF (NYSE: RYT) har stigit med mer än 4% den senaste veckan. Enligt Wald är mikrochip en av de sektorer som fortsätter att visa marknadens breda styrka. Han kommenterade:

”Det som är tekniskt attraktivt för oss är att [XSD equal weight semi ETF] verkligen har skapat en bas under en stor del av året. Den har befunnit sig i ett intervall och har byggt en bas över sitt 200 dagars glidande medelvärde. Av den anledningen så tror vi att en breakout över motståndet vid 190 dollar är mer sannolik än ett fall under stödet vid 170, med tanke på den stigande trenden i och med denna konsolidering.”

XSD ETF stängde lågt i måndags men har stigit 4% den senaste veckan

SPDR S&P Semiconductor ETF (XSD) stängde under 183 dollar-märket i måndags, men har stigit med 4% sett till hela den senaste veckan. Enligt John Petrides, portföljförvaltare på Tocqueville Asset Management, är cybersäkerhet och fintech säkra kort. Petrides sa:

”Covid har skiftat våra liv mer till det digitala så behovet av ökad säkerhet kommer bara att fortsätta. Mer dollar kommer att satsas där och i teorin – vad än människor kan bygga kan människor förstöra. Så du kan få se trenden inom cybersäkerhet pågå för evigt.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust