PayPals kontor i Irland börjar bygga ett kryptoteam

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on aug 2, 2021
  • PayPals kontor i Irland har börjat nyanställa för att fylla i olika kryptorelaterade roller.
  • Företaget verkar redo att börja expandera sin kryptoverksamheten till flera länder.
  • Det är okänt när stöd för krypto kan komma.

Vid det här laget är de flesta medvetna om att PayPal överraskade med att introducera kryptoverksamhet sent under 2020 när de meddelade att de skulle lägga till stöd för digitala valutor på sin plattform. För amerikanska medborgare förverkligades detta strax efter tillkännagivandet, och de har haft tillgång till krypto direkt via PayPal i mer än ett halvt år nu.

Men resten av världen väntar fortfarande på sin tur för att få samma privilegier. Men att döma av företagets senaste drag så kan de nu vara redo att utöka sitt kryptostöd till andra länder.

Kryptoantagandet fortsätter, PayPals svar är att expandera

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt en ny rapport från Irish Independent verkar PayPals kontor i Irland vara i färd med att rekrytera teammedlemmar för ett antal kryptorelaterade positioner. Några av de roller som företaget vill fylla handlar om efterlevnad, AML, affärsutveckling och mer.

Draget kommer när antagandet ökar av kryptovaluta, inte bara i Irland utan över hela världen. Efter att ha erbjudit tillgång till krypto i USA var PayPal imponerade över räntan och intäkterna som de lyckades generera under det följande kvartalet. Med personlig erfarenhet av hur mycket kryptoadoption kan gynna företaget och dess kunder, verkar PayPal också vara redo att expandera till andra länder.

Det är oklart när Irland och potentiellt andra nationer kan få tillgång till krypto, eller ens vilka mynt som kan stödjas i dessa nationer. I USA har PayPal lagt till stöd för Bitcoin (BTC/USD), Ethereum (ETH/USD), Bitcoin Cash (BCH/USD) och Litecoin (LTC/USD). I mars 2021 lät de också användare börja betala för varor och tjänster med sina digitala tillgångar, och i maj meddelade de att de även kommer att låta användare att ta ut sina mynt från PayPals webbplats till tredjepartsplånböcker.

Efter sex månaders kryptoerbjudande så uppgav företagets VD, Dan Schulman, att kryptoverksamheten har överträffat alla förväntningar. Samtidigt har kryptoindustrin upplevt ett massivt uppsving, särskilt vad gäller Bitcoin och Ethereum. Detta hände av en slump också vid tidpunkten för den största kryptoprisuppgången i branschens historia, vilket pressade det totala kryptomarknadsvärdet till 2,6 biljoner dollar.

Även om priserna har sjunkit avsevärt sedan dess så verkar det som att de inte bara lyckats hitta botten, utan de har också startat ett nytt rally. Bitcoin korsade återigen 40 000 dollar för första gången på över en månad.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust