Därför reagerade silverpriset svagt på USA:s detaljhandel

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on aug 17, 2021
  • Silverpriset konsolideras under 24,00 dollar, trots den lägre försäljningen än väntat i USA.
  • Förra veckans amerikanska inflationsdata lindrade oron på marknaden.
  • Den amerikanska dollarns uppstuds påverkar silverpriset.

Silverpriset handlas i sidled även efter att de amerikanska detaljhandelsuppgifterna publicerades idag. Ädelmetallen förblir under 24 dollar när investerare inväntar ytterligare ledtrådar om framtiden från Jerome Powells tal ikväll.

Silverpriset

USA:s inflationsdata

Marknaden reagerar på att försäljningen var lägre än väntat i USA. Data som släpptes idag visade att detaljhandeln minskade med 1,1% i juli på månadsbasis. Analytiker förväntade sig att försäljningen skulle ha minskat med 0,3% efter en ökning med 0,6% föregående månad. Med undantag för de flyktiga livsmedels- och energikomponenterna ligger KPI på -0,4% jämfört med förväntade 0,1% och föregående månadens 1,6%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Uppgifterna kommer dagar efter de svagare KPI-siffrorna än väntat. Förra veckan visade data från den amerikanska byrån för arbetsstatistik att kärn-KPI steg med 0,3% i juli jämfört med förväntade 0,4% och föregående månads 0,9%. Inklusive de flyktiga komponenter matchade konsumentpriserna experternas förväntningar på 0,5%, men förblev lägre än de tidigare 0,9%.

Samtidigt lindrade siffrorna oron för inflationen. Den amerikanska dollarn, som återigen blivit populär som en ”trygg hamn” för investerare, har studsat tillbaka som följd. I skrivande stund har dollarindexet stigit med 0,24% till 92,83. Eftersom oron kring inflationen och delta-varianten av covid-19 fortsätter att påverka silvrets prisutveckling kommer Jerome Powells tal ikväll att ytterligare påverka priserna.

Silverpriset – tekniska utsikter

Silverpriset konsolideras under den avgörande nivån på 24,00 även efter att de amerikanska detaljhandelsuppgifterna släpptes. I skrivande stund har ädelmetallen stigit med 0,01% till 23,84. Sedan priset sjönk till den lägsta nivån hittills i år för en vecka sedan har det hållit sig stadigt över supportnivån vid 23,00.

Därtill har 23,41 erbjudit support sedan i fredags. På 3-timmarsdiagrammet handlas silvret något över 25 och 50 dagars exponentiella glidande medelvärden. På kort sikt förväntar jag mig att silverpriset hittar stöd längs 25 dagars EMA vid 23,41.

Som en reaktion på Jerome Powells tal kommer ädelmetallen sannolikt att stiga till den tidigare stöd-/motståndsnivån 24,19. Över den nivån blir nästa mål 24,50. Nedtill i diagrammet ett fall under 25 dagars EMA vid 23,70 förmodligen att placera stödet vid 23,41, eller lägre på den psykologiska nivån 23,00.

Silverpriset

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust