Prisprognos för Enjin Coin: Lyft till 3 dollar möjligt när NFT-efterfrågan ökar

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on aug 23, 2021
Updated: maj 27, 2022
  • Enjin Coin har stigit med mer än 10% idag.
  • Rallyt kom efter att Visa köpte en NFT för 150 000 dollar.
  • Det hausseartade rallyt kan fortsätta när tjurarna riktar in sig mot 3 dollar.

Priset på Enjin Coin (ENJ/USD) har skjutit upp när intresset för det digitala myntet fortsatte att öka. Priset nådde en topp på 2,18 dollar, vilket var den högsta nivån sedan den 12 maj. Som ett resultat steg dess totala börsvärde till drygt 1,6 miljarder dollar, vilket gör myntet till den 70:e största kryptovalutan i världen.

Därför stiger ENJ

Enjin är ett blockchain-projekt som startades 2017 med mål att hjälpa utvecklare inom NFT-sektorn. Då var detta en relativt liten industri som inte många kände till.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I år har NFT-industrin tagit fart och blivit extremt populär bland investerare och utvecklare. Den senaste tiden har vissa NFT-marknadsplatser nått börsvärden på mer än 1 miljard dollar. Vi har också sett många rika människor spendera miljoner för att förvärva viktiga digitala tillgångar.

Enjin-priset steg idag efter att Visa köpte en CryptoPunk-NFT för 150 000 dollar. Detta väckte stor uppmärksamhet med tanke på att Visa är ett av de största finansiella tjänsteföretagen i världen med ett marknadsvärde på nästan 500 miljarder dollar. Det är också ett av de viktigaste företagen i världen eftersom deras kort används av miljontals människor globalt.

Enjin Coin är native token för Enjins ekosystem. Detta är en stor plattform som gör det möjligt för utvecklare att bygga NFT-produkter, inklusive spel. Några av de mest populära NFT-projekten i ekosystemet är Azure Heroes, Lost Relic, The Six Dragons och Age of Rust.

Under de senaste månaderna har aktiviteten i Enjins ekosystem ökat kraftigt. Det finns mer än 42 000 handlare som har sålt mer än 800 000 tillgångar. Denna trend kommer sannolikt att accelerera i takt med att den decentraliserade NFT- och spelindustrin ökar i popularitet.

Enjin-priset steg också till följd av den övergripande starka prestandan för kryptovalutor. Bitcoin steg över 50 000 dollar medan Ethereum steg till mer än 3 300 dollar.

Enjin Coin – prisförutsägelse

Enjin Coin

Det dagliga diagrammet visar att ENJ-priset bottnade på 0,6477 dollar i april. Sedan dess har myntet stigit med mer än 230%. Längs vägen har det flyttat sig över de viktigaste 25 och 50 dagars glidande medelvärdena. Det närmar sig också sin rekordnivå på drygt 3,90 dollar. Samtidigt har Relative Strength Index (RSI) stigit och är för närvarande på överköpt nivå. Därför kommer myntet sannolikt att fortsätta stiga när tjurar riktar in sig mot nästa viktiga motstånd vid 3 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money