Lisk genomför en framgångsrik migrering till Lisk Mainnet v3

Av:
aug 25, 2021
  • Lisk Mainnet v2 slutförde migreringen till Lisk Mainnet v3 den 21 augusti.
  • Migration eliminerar alla svagheter i Lisk Mainnet v2.
  • Tack vare dynamiska avgifter blir transaktioner nu hela 98,64% billigare.

Lisk Mainnet v2 slutförde migreringen till Lisk Mainnet v3 den 21 augusti, vilket var den största protokolländringen i Lisk blockchains historia, skriver Lisk på sin webbplats. Funktioner som tillkommer under denna ”nya era” inkluderar ett nytt och extremt säkert system för kontoadresser, upp till 98,64% billigare transaktioner efter övergången till ett dynamiskt avgiftssystem och garanterat fullständigt oföränderliga transaktioner.

Migration eliminerar alla svagheter i Lisk Mainnet v2

Migrationen eliminerar alla svagheter i Lisk Mainnet v2 relaterade till konton, konsensusalgoritmen och avgifter. Blockchain är nu nästan helt förberedd för den kommande interoperabilitetsreleasen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Inbyggd identifiering av stavfel

Med v3 är det nya kontots adressystem extremt säkert med inbyggd identifiering för stavfel. Detta tar bort behovet av kontoinitiering. Det tidigare adress- och ID-systemet var stängs nu ned och alla löpande konton har migrerats. Som ett resultat har adresserna blivit längre, vilket praktiskt taget eliminerar risken för adresskollisioner och garanterar att adresserna kan motstå preimage-attacker.

Kontons privata och offentliga nycklar, samt deras 12-ords mnemonisk lösenordsfraser har inte ändrats. Det är garanterat att stavfel på upp till 4 tecken i adressen kommer att upptäckas.

Nästan 100% billigare transaktioner

Med det nyligen införda systemet för dynamiska avgifter under Lisk v3 blir transaktioner hela 98,64% billigare. Detta beror på att minsta transaktionsavgift har sjunkit från 0,1 LSK till 0,00136 LSK i ett försök att göra avgifterna mer konkurrenskraftiga.

Transaktioner är icke-reversibla

En annan viktig förändring som kommer med Lisk v3 är total oföränderlighet. Med andra ord är transaktioner 100% icke-reversibla. Detta är viktigt för framtiden när interoperabilitet och sidkedjor anländer till Lisk-ekosystemet när det förbereder sig för v4. När Lisk Core v4 släpps kommer blockchain-applikationer att kunna stödja transaktioner över flera blockkedjor. Lisks nyintegrerade BFT-konsensusalgoritm säkerställer att de inte kan reverseras.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money