NFL beslutar att införa kryptorelaterade begränsningar för sina lag

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on sep 7, 2021
  • Enligt inofficiella rapporter om NFL införde ligan just ett förbud mot kryptoaffärer.
  • Den nya policyn kom från en namnlös källa som sa att kryptoaffärer kommer att vara starkt begränsade.
  • Flytten bekräftades inte, och det kommer vid den tidpunkt då adoption i sportbranschen ökar.

Antagandet av kryptovaluta har gått snabbt under hela året, men det finns alltid de som ser det som en dålig utveckling som inte bör uppmuntras. Det senaste exemplet på detta är US National Football League (NFL), som enligt uppgift beslutat att införa vissa kryptorelaterade restriktioner för fotbollslag.

Enligt The Athletics rapport får lag inte längre acceptera kryptosponsorationer, annonser eller NFT-försäljning. Begränsningen kommer förmodligen att kvarstå tills ligan kan komma med en arbetsstrategi för sport digitala handelskort och konst, som rapporten uttryckte det.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

En anonym NFL-medlem som känner till saken avslöjade de nya riktlinjerna och sa att klubbar inte får sälja eller på annat sätt tillåta annonser för specifika kryptor, ICO eller andra typer av tokenförsäljning inom klubbstyrda medier. Detsamma gäller alla andra mediekategorier som avser blockchain-teknik, digitala tillgångar eller blockchain-företag, förutom vad som anges i policyn.

Skapande och försäljning av NFT är helt uteslutet för närvarande. Flytten kommer som en senaste trend som tidigare noterats bland vanliga fotbollslag, som Arsenal, Manchester United, men också NBA.

Det kan finnas några undantag

NFL-tjänstemannen sa också att alla diskussioner om kryptosponsoravtal endast kommer att tillåtas om reklamsponsorationsrättigheterna är begränsade till att marknadsföra företagets företagsvarumärken. Hittills har NFL inte svarat på frågor om den nya policyn, så ändringarna är för närvarande varken bekräftade eller förnekade.

Med tanke på den uppmärksamhet som NFT-marknaden fick från sportspelare, inklusive till och med några av de massiva sportstjärnorna som Naomi Osaka, Lionel Messi och andra, var det troligen bara en tidsfråga innan varannan professionell spelare följde med deras fotspår.

Crypto-partnerskap, token-försäljning, NFT och mer, blir mer och mer populärt och antas inom sportbranschen, vilket vissa ser som ett problem, med tanke på branschens oreglerade karaktär.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money