Silverprisförutsägelse: hur stabilt är stödet på $24

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on sep 9, 2021
  • Silverpriset är tillbaka över den avgörande stödnivån på $24, även om vinsten sannolikt kommer att dämpas.
  • Amerikansk dollar, vars värde är omvänt korrelerat med ädelmetallers värde, håller på att korrigeras.
  • Räntorna på statskassan har förlängt onsdagens lägsta efter den starka auktionen av de 10-åriga räntorna.

Silverpriset är tillbaka över $24 efter att ha sjunkit under denna viktiga supportnivå tidigare på torsdagen. Räntorna på amerikanska dollar och statskassa kommer att förbli de viktigaste drivkrafterna under de följande sessionerna.

silver price
silver price

Återgång i amerikanska dollar

Sedan början av veckan har den amerikanska dollarn ökat; höja dollarindexet till en två veckors högsta nivå på 92,87 på onsdagen. På den nivån gick det in i det överköpta territoriet vid en RSI på 79. Den efterföljande återgången har utlöst ett lättnadssamling för silverpriset, som hade sjunkit till under den avgörande stödnivån på $24 tidigare på torsdagen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Värdet på den amerikanska dollarn har vanligtvis en omvänd korrelation med ädelmetaller. Som sådan kommer en studs tillbaka av dollarindex sannolikt att dämpa vinsterna som registreras av silverpriset.

Samtidigt har statsräntorna förlängt onsdagens förlust som en reaktion på den starka efterfrågan på de 10-åriga räntorna. Finansdepartementet auktionerade ut avkastningsnoter till ett värde av 38 miljarder dollar. Det kommer också att utnyttja 30-åriga obligationer till ett värde av 24 miljarder dollar på torsdagen.

När veckan går mot slutet kommer avkastningen på amerikanska dollar och statsskatt fortsätta att påverka ädelmetallers prisrörelser. Data om amerikanska producentpriser, som är planerade att släppas på fredag, kommer att ytterligare påverka marknaden.

Silverprisförutsägelse

Silverpriset har gått tillbaka över den avgörande supportnivån på 24 efter att ha sjunkit under det tidigare på torsdagen. Tidigare i veckan slog ädelmetallen högst 24,83. Det raderade dock vinsterna genom att sjunka till en intradagslåga på 23,83 på torsdagen.

I skrivande stund ökade det med 1,38% till 24,27. På ett två timmars diagram handlas det något över 25 och 50 dagars exponentiella glidande medelvärden. På kort sikt kommer silverpriset sannolikt att ligga kvar över den psykologiska nivån 24. Det kommer troligen att handla inom ett snävt intervall mellan supportnivån 24,10 och motståndsnivån 24,30, där 25 och 50-dagars EMA tidigare korsades.

Även om det fortfarande är ett livskraftigt mål, kommer 24,50 sannolikt att vara undvikande på kort sikt. På baksidan kan man inte avfärda porositeten på stödnivån vid 24, vilket kan ge vika för en nedgång till torsdagens lägsta på 23,83.

silver price
silver price

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust