Nasdaq meddelar avsikt att tillhandahålla prisflöden för tokeniserade aktier

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 11, 2021
  • Enligt senaste rapporten planerar Nasdaq att stödja DeFiChain genom att mata priserna på tokeniserade aktier.
  • Tokeniserade aktier har revolutionerat investeringar i företag genom att göra det mer tillgängligt.
  • Stora företags aktier är dyra för privatinvesterare, men tokenisering gör det möjligt att investera i aktier.

Tokeniserade aktier har varit en populär sak i kryptoindustrin, särskilt tidigare i år när de sprängdes under GameStop-kortklämningsincidenten orsakad av en Reddit-grupp som kallade sig WallStreetBets. Sedan dess har tokeniserade aktier dykt upp på många plattformar, framför allt på Binance, vilket faktiskt ledde världens största börs till problem med tillsynsmyndigheter runt om i världen.

Även om de hade några kontroversiella månader på grund av dessa frågor, slutade dock inte tokeniserade aktier att växa fram, eftersom gamla finansjättar fortsatte att arbeta med DeFi-sektorsdeltagare för att komma med nya affärer och erbjudanden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Nu verkar det som att även sådana som Nasdaq, Tiingo och Finnhub utvecklar intresse för dem, eftersom de erbjöd sig att börja erbjuda prisflöden till en DeFi-plattform som heter DeFiChain.

Fördelarna med tokeniserade aktier

DeFiChain är ett Bitcoin -nätverks plattform som erbjuder handel med tokeniserade aktier, som motsvarar de underliggande priserna för olika företag. Hittills inkluderar några av de största och mest anmärkningsvärda sådana som Amazon, Tesla, Apple och liknande – alla stora teknikjättar som har sett massor av uppmärksamhet under de senaste åren.

En stor anledning till att tokeniserade aktier är så populära är det faktum att investerare bara kan köpa en bråkdel av en aktie, istället för att behöva köpa en hel, traditionell aktie. Aktierna i de mest framgångsrika företagen, som de nämnda, kostar ofta hundratals dollar, vilket är för mycket för genomsnittliga detaljhandelsinvesterare. I skrivande stund ligger Teslas aktiekurs på 736 dollar, efter att ha sett nästan 30 dollar sjunka under de senaste timmarna. Tidigare i år steg priset så högt som $883.

Men även det bleknar i jämförelse med Amazon, vars lager för närvarande ligger på 3 469 dollar, efter att ha sjunkit från 3 500 dollar tidigare idag. Dess egen YTD -hög är $3 731, som den nådde i början av juli.

Genom processen för tokenisering kan användare köpa fraktioner av aktier när som helst på dygnet genom att bara köpa mynt som är associerade med aktien. I DeFiChains fall inkluderar det dess inbyggda token, DFI, samt BTC och USD Coin.

Med plattformar som denna öppnar dörrar till investeringar för detaljhandelsinvesterare förväntas mer pengar än någonsin strömma till dessa företags aktier, vilket bara kan vara till nytta för alla inblandade.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust