Indiska kryptobörser uppmanar kunder att köpa och ge under festivalerna

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 13, 2021
  • När den indiska semestern startade har landets börser startat en ny marknadsföringskampanj.
  • Kampanjen kretsar kring att uppmuntra sina användare att ge kryptovalutor till sina vänner och familj.
  • Flytten är naturligtvis avsedd att hjälpa till att öka antalet investerare genom att sprida medvetenhet.

Detta är en viktig tid på året för Indien, eftersom landet just gått in i sin högtid. Men när festligheterna börjar har de lokala kryptobörserna faktiskt gått vidare och startat en ganska aggressiv marknadsföringskampanj som syftar till att öka ge bort krypto.

Naturligtvis är det verkliga målet här att introducera fler människor till den digitala valutaindustrin, vilket så småningom skulle hjälpa börserna själva att locka till sig nya handlare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den hinduiska semestern började för några dagar sedan, den 10 september. Ungefär samtidigt började kryptobörser uppmuntra användare att ge sina nära och kära krypto i år, snarare än att förlita sig på deras traditionella presentval – guld.

Börsen möjliggör kryptokuponger för shopping med Bitcoin

Sathvik Vishwanath, en av grundarna till en populär börs, Unocoin, sa att Bitcoin och presentkort kan vara ett mycket intressant alternativ för användare att överväga, om de kontaktas på rätt sätt. Detta kan hjälpa till att sprida medvetenheten om digitala valutor och få många nya investerare till branschen.

För att göra det möjligt samarbetade utbytet med många e-handelswebbplatser, som nu tillåter köp av förbetalda presentkort för att handla online med Bitcoin.

Unocoins största rival, börsen som heter WazirX, uppmuntrar också att ge krypto som gåvor under semestern. I själva verket sa det att kryptogåva är faktiskt en del av produktens färdplan. Färdplanen är planerad att lansera ett antal produkter under hela månaden, med detta bara ett exempel.

Börsen i sig har haft en betydande tillväxt under det senaste året, vilket har ökat sitt team från 50 personer till över 200. Nu verkar det vara att utveckla planer för ytterligare expansion, och det planerar att använda semestern för att uppnå dem.

Regleringssituationen för kryptovalutor i Indien är tyvärr fortfarande ganska långt ifrån att lösas. De lokala lagstiftarna fortsätter att dröja med att ta fram ett funktionellt regelverk. Men ramverket verkar vara på gång, så något kan fortfarande komma fram i tid och ge någon form av klarhet i tid.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust