Silverprisförutsägelser med amerikanska inflationsdata i fokus

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on sep 14, 2021
  • Silverpriset är på en sjunkande kanal trots att det studsar tillbaka från måndagens nedgång.
  • Investerare är angelägna om de amerikanska CPI-siffrorna som är planerade att släppas på tisdag.
  • Under de följande sessionerna kommer silverpriset också att reagera på Kinas industriella produktionsdata.

Silverpriset ligger inom en fallande kanal även efter att ha återhämtat sig från måndagens nedgång. Ädelmetallen har lättat på tisdagens höst när investerare väntar på ytterligare ledtrådar från de amerikanska inflationsdata som planeras att släppas på tisdagseftermiddagen.

silver price
silver price

USA:s inflationsdata

Investerare och analytiker är lika angelägna om de amerikanska KPI-siffrorna eftersom de kommer att ge ytterligare riktning om Feds penningpolitik. Experter räknar med att konsumentpriserna har stigit med 0,4% i augusti MoM jämfört med juli 0,5%. På årsbasis är den prognostiserade avläsningen på 5,3% en punkt lägre än föregående månads 5,4%. Lägre siffror än väntat kommer sannolikt att utöva påtryckningar på den amerikanska dollarn samtidigt som silverpriset och andra ädelmetaller höjs.

Kinesisk tillväxt

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Investerare kommer också att vara angelägna om den kinesiska industriproduktionsdata som är planerad att släppas på onsdag. Lägre siffror än väntat kommer sannolikt att väga industrimetaller som silver. Enligt Nomuras CIO, Gareth Nicholson, verkar oron över Kinas ekonomiska tillväxt vara tyngre än den amerikanska penningpolitiken.

Silverpris tekniska utsikter

Silverpriset har sjunkit sedan tidigare i månaden då det steg till en månad högst till 24,87. Sedan dess har den sjunkit med cirka 4,67%. På måndagen sjönk det till två och en halv veckas lägsta nivå på 23,38 innan det återhämtade sig till ett intradag-höjdpunkt på 23,86.

I skrivande stund minskade ädelmetallen med 0,14% vid 23.70. På ett två timmars diagram handlas det under 25 och 50 dagars exponentiella glidande medelvärden. Dessutom pekar bildandet av en fallande kanal på ytterligare förluster.

På kort sikt kommer det sannolikt att handla inom ett snävt intervall då investerare fokuserar på amerikanska inflationsdata senare på tisdagen. De nedre och övre gränserna för den horisontella kanalen kommer sannolikt att ligga på tisdagens låga intradag på 23,64 respektive längs 25-dagars EMA på 23,79.

Baserat på tekniken kan 24 förbli en undvikande nivå även med lägre än väntat amerikanska KPI-tal. Om det händer kommer det sannolikt att möta motstånd längs 50-dagars EMA klockan 23.91. På nedsidan kan högre inflation än väntat inflationstrycka ädelmetallen till stödnivån vid måndagens lägsta 23,38.

silver price
silver price

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money