Mer än 60 sydkoreanska börser kommer att avbryta handeln under nya regler

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 17, 2021
  • Sydkoreanska myndigheter är redo att införa nya kryptoregler.
  • Börserna är skyldiga att erhålla säkerhetscertifikat och partnerskap med banker för att fortsätta fungera.
  • De som inte lyckas samarbeta med bankerna kommer inte att kunna erbjuda tjänster.

Sydkorea har försökt komma med regler för kryptovaluta under en tid, och det är nu redo att implementera dem. Men innan den gör det, beordrade den över 60 av sina lokala kryptovaluta-börser att avbryta sin verksamhet en vecka innan reglerna kommer.

Utbytena instruerades också att meddela sina kunder om en delvis eller till och med fullständig avstängning av handeln före fredag midnatt. För att fortsätta fungera måste plattformarna registrera sig hos Financial Intelligence Unit under nästa vecka, senast den 24 september. De måste också tillhandahålla ett säkerhetscertifikat från internetsäkerhetsbyrån.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Slutligen är de också skyldiga att samarbeta med banker, så att de kan se till att de har riktiga konton.

Vad kommer att hända med koreanska börser?

Naturligtvis måste alla kryptobyte som inte registreras senast den 24 september stänga butiken. Även de som registrerar sig men inte säkerställer partnerskap med banker får inte handla med koreanska won eller har något att göra med det.

De lokala myndigheterna förutspådde till och med scenariot för alla tjänster som måste stänga verksamheten. I så fall är deras skyldighet att meddela kunderna om förväntat stängningsdatum, och påminna dem om att ta ut pengar senast sju dagar före stängningen.

Tidsfristen för att göra detta är den 17 september, vilket betyder idag, eftersom plattformarna borde vara medvetna om de kan uppfylla de nödvändiga kraven nu eller inte.

Enligt vad som är känt kommer nästan 40 börser att avbryta alla tjänster, medan cirka 28 av dem har lyckats få säkerhetscertifikat, men fortfarande saknar bankpartnerskap. Som ett resultat kommer vissa att behöva stänga av alla tjänster, medan andra bara en del, vilket sannolikt innebär att de inte kommer att kunna arbeta med den lokala fiat-valutan från och med denna dag.

Faktum är att endast fyra börser har lyckats registrera och säkra bankpartnerskap hittills – Coinone, Upbit, Bithumb och Korbit. Som ett resultat kommer bara dessa fyra plattformar att fortsätta fungera oavbrutet.

Samtidigt meddelade flera mindre börser som lyckades få certifikat men inte bankpartnerskap att de tänker fortsätta fungera som krypto-till-kryptobörser, inklusive Flybit, ProBit och Cashierest. Detta kommer att vara fallet tills de lyckas få ett partnerskap med minst en bank.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money