Sydkoreas regeringsparti planerar att anta en proposition för att försena kryptoskatt

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 17, 2021
  • Per rep. Noh Woong-rae saknar Sydkorea infrastrukturen för att stödja kryptoskatt.
  • Demokraten säger att uppskov med kryptoskatt är oundvikligt på grund av infrastrukturella frågor.
  • Enligt uppgift är 54% av den koreanska befolkningen villiga att anamma 20%-skatten på kryptovinster.

Sydkoreas regeringsparti, Demokratiska partiet i Korea, planerar att anta ett lagförslag som skjuter upp beskattningen av virtuella tillgångar före den 1 januari 2022. En rapport avslöjade denna nyhet tidigare i dag och noterade att regeringspartiet invände mot vice premiärminister och minister för Strategi och finans Hong Nam-kis fråga om huruvida finansdepartementet ska beskatta krypto från och med 2022 som ursprungligen planerat. Per Nam-ki skulle beskattning av virtuella tillgångsinnehavare hjälpa till att upprätthålla rättvisa.

Enligt rapporten sa rep. Noh Woong-rae från Demokratiska partiet att uppskjutande av kryptobeskattning inte kräver tillstånd från finansdepartementet. Han tillade att detta är en fråga som bör lösas genom lagstiftning. Woong-rae noterade vidare att om finansdepartementet fortsätter att beskatta krypto från och med 2022, skulle det undergräva förtroendet för regeringen, liksom uppmuntra skatteflykt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Han påpekade vidare att landet inte har en väl utformad infrastruktur för att införa kryptobeskattning. Som sådan är uppskov med kryptoskatt inte längre ett alternativ utan en oundviklig lösning. Enligt honom är finansministeriets politik för att genomföra kryptobeskattning inte genomförbar. Detta beror på att det är problematiskt att säkra beskattningsdata från utomeuropeiska och peer-to-peer (P2P) transaktioner som involverar krypto.

En plan för att föra kryptobeskattningsförslaget till nationalförsamlingen

Efter att ha hittat fel i finansministeriets tillvägagångssätt sa Woong-rae att det demokratiska partiet skulle försöka lösa frågan genom att ta det till nationalförsamlingen.

Han förklarade hur partiet tänker använda för att uppnå denna bedrift.

Eftersom relevanta lagar för skatteuppskjutande och verkliga skattesänkningar för närvarande väntar i ständiga utskottet kommer vi aktivt att övertyga andra lagstiftare så att de kan hanteras i den ordinarie nationalförsamlingen.

Enligt uppgift behandlar oppositionspartier för närvarande flera lagförslag för att avbryta kryptoskatt. Skulle det uppstå en oenighet mellan regeringspartiet och oppositionen, tar lagförslaget lite längre tid innan det blir lag. Woong-rae tror dock att frågan kommer att avgöras snabbt i nationalförsamlingen förutsatt att båda parter enas om att avbryta kryptobeskattning.

Medan sydkoreanska lagstiftare och tillsynsmyndigheter är osäkra på kryptoskatt, avslöjade en ny rapport att 54% av koreanerna stöder landets beslut att införa en skatt på 20% på vinster från kryptohandel. 54% omfattade dock främst äldre medborgare. Samtidigt motsatte sig cirka 50% av befolkningen mellan 20 och 29 år idén.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust