Brittiska användare kan nu precis som amerikaner bedriva handel med krypto på PayPal

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 18, 2021
  • PayPal har lanserat kryptotjänster i Storbritannien, nästan ett år efter att ha erbjudit dem till USA.
  • Enligt plattformen kommer endast användare med verifierade konton att kunna komma åt digitala valutor.
  • PayPal kommer nu att tillbringa en viss period med att observera hur användare använder mynt på sin plattform.

PayPal gjorde ett av de största åtgärderna inom kryptoindustrin för ungefär ett år sedan när det meddelade att det kommer att börja stödja kryptohandel. Innan 2020 var slut fick de amerikanska användarna redan möjligheten att använda digitala mynt på företagets plattform, men fram till nu var de de enda med detta privilegium.

Sedan tidigare i år, PayPal meddelat att det utökar sitt brittiska laget, och dess jobberbjudande sade att företaget söker utvecklare med erfarenhet av krypto och blockchain. Det har gått flera månader sedan dess, och företaget har äntligen lanserat sina kryptotjänster för användare i Storbritannien också.

PayPal tar med krypto till Storbritannien

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

PayPal tillkännagav det nya steget i fredags, den 17 september, där det anges att alla berättigade användare från Storbritannien nu är fria att köpa, sälja, hålla eller byta valfri kryptovaluta tillgänglig på PayPals plattform. För tillfället inkluderar det inte för många av dem, eftersom bara fyra är tillgängliga – Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash och Litecoin. Ändå är detta en viktig sak för brittiska användare, liksom för kryptoindustrin själv.

När det gäller användarnas behörighet betyder det helt enkelt att bara de som verifierar deras identitet kommer att få tillgång till kryptohandel, vilket är förståeligt, med tanke på att PayPal sannolikt kommer att göra allt som står i dess makt för att förbli 100% överensstämmande med lokala lagar och förordningar .

Som nämnts markerar betalningsjättens expansion av krypto i Storbritannien den första instansen att erbjuda digitala valutor utanför USA själv. Företagets talesperson sade att PayPal gradvis lanserade sin nya kryptotjänst till användare i Storbritannien och att processen nu är klar. Nu siktar företaget på att observera hur kryptos kommer att accepteras i Storbritannien, lära av dessa observationer och så småningom börja rulla ut nya funktioner och funktioner.

PayPals krypto-expansion i Storbritannien är också betydelsefull eftersom många av de lokala bankerna och andra betalkanaler har börjat hindra användare från att komma åt kryptobörser, till exempel Barclays beslut att minska alla betalningar till Binance. Liknande fall rapporterades när det gäller HSBC, NatWest och andra, som alla var oroliga för Binances regleringsfrågor.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust