Undersökning: En tredjedel av svingstatens väljare vill att krypto legaliseras för betalningar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 21, 2021
  • Med 42% av väljarna som stöder legalisering av krypto, är Texas den mest kryptovänliga svingstaten.
  • Utbildning kan hjälpa till att uppmuntra mer kryptoadoption.
  • De flesta väljarna vill inte att USA ska utveckla en kryptodollar knuten till nationell digital valuta.

Ungefär en tredjedel av väljarna i svingstater vill att lokala myndigheter legaliserar krypto för betalningar. Det Londonbaserade omröstningsföretaget Redfield & Wilton Strategies genomförde en undersökning och fann andelen väljare som vill att statliga regeringar ska legalisera krypto för betalningar varierar från 27% i Arizona till 42% i Texas. Undersökningen intervjuade också väljare från Kalifornien, Florida, Georgia, North Carolina, Ohio, Pennsylvania, Wisconsin och Virginia. Totalt undersökte undersökningen 9 700 röstberättigade mellan den 20 och 24 augusti.

Enligt uppgift sa en betydande andel av väljarna i de tio delstaterna att de skulle stödja en liknande proposition som Wyoming, som införde kryptovänlig lagstiftning. Wyoming godkände en proposition som gjorde det möjligt för medborgare att göra kryptotransaktioner utanför Wyoming Transaction Act år 2018. Dessutom undantog denna proposition kryptotransaktioner från statliga skatter. Genom denna hausseartade förändring försökte Wyoming främja investeringar, locka kryptoentusiaster och skapa jobbmöjligheter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Av de väljare som stöder krypto nämnde HODLers möjligheten till hög avkastning och personligt intresse som de främsta orsakerna till deras investeringar i den växande tillgångsklassen. Under omröstningen hade cirka 25% av väljarna ingen fast ställning till om de skulle stödja eller motsätta sig att göra krypto laglig valuta varken federalt eller i deras stater.

När de blev ifrågasatta om vad de tycker om att USA skapade en nationell dollar-kopplad kryptovaluta sa majoriteten av väljarna att de skulle rösta emot den. 40% av väljarpopulationen i Arizona sa att de inte skulle rösta för ett sådant lagförslag. Av de listade staterna var endast Georgien splittrad i denna fråga, med 27% av väljarna som visade stöd för den nationella digitala valutan och 27% motsatte sig den.

Utbildning kan främja mer kryptoadoption

Medan en tredjedel av väljarna i svingstater är villiga att stödja ett lagförslag som gör krypto lagligt, kan denna procentsats öka. Ungefär sex av tio väljare som sa att de skulle motsätta sig ett sådant lagförslag som citerades saknar tillräckligt med information om krypto som den främsta orsaken bakom deras beslut. Till exempel erkände de flesta väljarna att de bara kände till Bitcoin (BTC/USD).

Över 60% av väljarna i de tio delstaterna sa att de aldrig har hört talas om digitala tillgångar som Ethereum (ETH/USD) och Dogecoin (DOGE/USD). Av procentandelen som påstod sig veta om BTC sa ungefär hälften att de inte vet så mycket om kryptovalutornas flaggskepp. Även om väljarna inte vet mycket om krypto, sa bara några väljare att de aldrig hört talas om krypto innan omröstningen.

Detta förklarar varför utbildning av väljare om krypto kan gå långt för att främja massadoption. Enligt Louisa Idel, chef för insikter på Redfield & Wilton, kan politiker få svängare att omfamna krypto genom att agera till förmån för den framväxande sektorn.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust