eToro höjer andelen i det allmänna grundinkomstprotokollet GoodDollar till 1 miljon dollar

By: Daniela Kirova
on sep 22, 2021
  • GoodDollar har en kombination av DeFi, smart kontraktsmekanik och G$, en reservstödd kryptotoken.
  • Plattformen distribuerar kapital till ett internationellt medlemsgemenskap i form av GoodDollar-tokens
  • GoodDollar har nästan en kvarts miljon användare

Online börsen eToro höjer sin andel i GoodDollars universella grundinkomstprotokoll (UBI) från 58 000 dollar till 1 miljon dollar som ett sätt att stärka sitt engagemang för att välkomna ytterligare en miljard krypto-användare till den digitala ekonomin. De extra medlen går till utbyggnad av protokollet GoodDollar, som arbetar för att överbrygga det växande globala förmögenhetsgapet och ytterligare finansiell utbildning med en smart kombination av DeFi, smart kontraktsmekanik och G$, en reservstödd kryptotoken.

Ett smart utformat system

GoodDollar-systemet fungerar genom att satsa sponsorers kapital i Aave (AAVE/USD) och andra DeFi-protokoll och distribuera det till ett internationellt medlemsgemenskap i form av GoodDollar-tokens. Protokollet presenterar fördelarna med krypto för mottagare samtidigt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Yoni Assia, VD för eToro, förklarade sitt företags investeringsåtgärd:

”Många människor är uteslutna från möjligheter som kan ta dem ur fattigdom, inklusive tillgång till kapitalmarknader och digitala arbetsmöjligheter. GoodDollar-projektet syftar till att lindra detta genom att främja ekonomisk integration och empowerment runt om i världen. Vår förhoppning är att andra innovationsledare, som inser kryptos potential, går med oss och hjälper till att använda DeFi:s växande kraft på ett ansvarsfullt sätt.”

GoodDollar är universellt tillgängligt

Alla över hela världen kan få tillgång till gratis kryptovaluta via GoodDollar-appen och gå med i den digitala ekonomin. På samma sätt kan vem som helst sätta in kapital för att stödja projektets projektmål. GoodDollar har nästan en kvarts miljon användare i de flesta länder över hela världen, vilket gör det till det mest universella UBI-programmet i världen hittills.

UBI distribueras till varje användare baserat på en liten initial insats

Nyligen publicerade GoodDollar resultaten av sitt Proof of Concept, som var utformat för att validera den ekonomiska modellen och uppmuntra marknadsanpassning. På ett år distribuerade protokollet UBI till ett värde av $16 000 till alla sina användare i sin inbyggda token. Detta baserades på en initial insats på mindre än $60 000. Denna framgång motiverade eToro att öka sin andel med mer än 17 gånger.

I höst kan vi se fram emot lanseringen av GoodDollar V2, som låter vem som helst få en andel i systemet och hjälpa till att göra globalt UBI till verklighet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust