Biden utser anti-krypto Saule Omarova som chef för OCC

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 23, 2021
  • USA:s president Joe Biden planerar enligt uppgift att utse en antikrypto Cornell-professor som ska leda OCC.
  • Positionen som kontoret för valutakontrollanten leddes tidigare av Brian Brooks.
  • Nu måste dock en ny OCC-ledare utses, och det är möjligt att Saule Omarova kan få jobbet.

Regleringsläget i USA ser redan inte så bra ut som det är, och det verkar som att ytterligare drag från Biden-administrationen kan ytterligare avskräcka förhoppningarna om några positiva kryptoregler.

Ett specifikt drag är en rapporterad avsikt att utse Saule Omarova-en advokat, akademiker och tidigare policyrådgivare från Kazakstan-Amerika att leda OCC (Office of the Comptroller of the Currency).

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Anledningen till att detta inte är goda nyheter för kryptoindustrin är det faktum att Omarova är känd som en stor kryptoskeptiker. Hon har tidigare kritiserat såväl kryptotillgångar som äldre banker, en gång lovat hon till och med att ’avsluta banken som vi känner den’. Nu kommer hon dock att ansvara för institutionen som övervakar banksektorn i hela USA.

När det gäller digitala valutor har Omarova spelats in och säger att det ”gynnar främst det dysfunktionella finansiella systemet som vi redan har”.

Nyheten om att Omarova kan bli nominerad till OCC kom från tre olika anonyma källor som har inre kunskap om nomineringsprocessen. Rapporterna kom i går, och de säger att Omarova kan nomineras mycket snart – potentiellt i slutet av veckan.

För tillfället arbetar hon fortfarande som juriprofessor vid Cornell University Law School. Men om hon går in i OCC förväntas hon följa strängare kryptoregler och inte sådana som kommer att ge industrin större friheter, eftersom hon anser att branschen stör den ekonomiska stabiliteten. Mer än så ser Omarova det som ett verktyg för att missbrukas av stora privata finansiella enheter.

Om hon kommer att leda OCC kommer den nya administrationen att skilja sig väsentligt från föregångaren, Brian Brooks, som tidigare var Coinbases advokat och en kryptoförespråkare.

Det bör dock noteras att analytiker inte förväntar sig att Omarova kommer att få jobbet utan kamp, eftersom traditionell bank kommer säkert att lobbyera mot hennes utnämning. Även om bankerna inte precis är fans av krypto, så kommer både digitala och traditionella banker att förlora om Omarova blir vald.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust