Acala och Blockdaemon går samman för att skapa flaggskeppsprodukten Polkadot & Kusama

By: Daniela Kirova
on sep 28, 2021
  • Acalas DOT och KSM Liquid Staking är den första flytande stakprodukten i sitt slag i båda kryptoekosystemen
  • Låser upp mer än 21 miljarder dollar i värde enbart på Polkadot
  • Användare får LKSM, en avkastningsgenererande, flytande token stigande insatsbelöningar och satsat KSM-värde

DeFi-nätverket och Polkadot (DOT/USD) likviditetshub Acala tillkännagav ett partnerskap med högklassig leverantör av blockchain-infrastruktur Blockdaemon för att stödja sina nylanserade stakingderivat för Kusama (KSM/USD) och Polkadot, lärde Invezz från ett pressmeddelande. Acalas DOT och KSM Liquid Staking är den första flytande stakprodukten i sitt slag i båda kryptoekosystemen. Som sådan är den en del av en ny klass av finansiella produkter som är inriktade på skapande av nya användningsfall för DeFI och sammansättning av insatslikviditet. Idag lanseras produkten på Acalas KSM-baserade blockchain Karura.

Löser problem med låst likviditet

Värdet av likviditet som satsas på Polkadot och Kusama är för närvarande mer än 21 miljarder dollar respektive cirka 2 miljarder dollar. Dessa är dock vilande tillgångar, som inte ger avkastning. Dessutom måste användarna vänta en vecka för att lösa in sina tillgångar på Kusama och 28 dagar för Polkadot.

Drivs av Blockdaemon, säker från risk

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Blockchain-infrastrukturleverantören Blockdaemon har flera lager av riskreducering för att säkerställa att Acala och Karura växer säkert och säkert, vilket gör det möjligt för användarmedel att förbli flytande samtidigt som de tjänar belöningar för Kusamas insats. Konstantin Richter, grundare och VD för Blockdaemon, sa:

”Som den ledande leverantören av blockchain-infrastruktur är det högsta prioritet för Blockdaemon att driva på innovation inom insats- och säkerhetsområdet. Acalas Liquid Staking-produkt kommer att låsa upp miljarder i likviditet över Polkadot och Kusama, och vi är glada över att vara den första nodoperatören som går med i detta program för att hjälpa användare att sammanställa deras DOT- och KSM-avkastning.”

Satsa på KSM samtidigt som tillgången till likviditet bibehålls

Acala utvecklade och lanserade vätskeinvesteringar på Karura, där användarna får LKSM, en avkastningsgenererande, flytande token som representerar stigande insatsbelöningar samt insatt KSM-värde, som de kan ta bort när som helst. Just nu kan användare som satsar KSM för LKSM tjäna belöningar på upp till 16% APR. Dessutom utnyttjar de det faktum att LKSM är en olåst token som ger åtkomst till sin underliggande KSM-likviditet.

Flera sätt att använda LKSM

Handlare kan använda LKSM för sina affärer i ett LKSM/kUSD-par inom Karura, som säkerhet för ett kUSD-stablecoinlån, eller för att bli likviditetsleverantörer i LKSM/KSM-poolen. LKSM erbjuder ett minimi på endast 0,1 KSM. Eftersom du kan lösa in dina tokens när som helst, finns det ingen bindande period att räkna med.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust