Silverprisförutsägelse: nivåer att titta på före amerikanska jobbdata

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on okt 7, 2021
  • Silverpriset svävar runt 22,50 dollar eftersom det ligger kvar i en horisontell kanal.
  • En stark amerikansk dollar och stigande statsskuldräntor tynger ädelmetaller.
  • Investerare är angelägna om att släppa uppgifter om löneuppgifter som inte är jordbruksprogram.

Silverpriset har legat kring $22,50 sedan början av oktober. En stark amerikansk dollar är den viktigaste bakomliggande drivkraften för ädelmetallens subtila rörelser.

silver price
silver price

Amerikansk dollar kontra ädelmetaller

Vanligtvis är värdet på greenbacken omvänt korrelerat med värdet av ädelmetaller. Sedan början av månaden har dollarindexet, som spårar värdet av den amerikanska dollarn mot en korg med sex valutor, handlat stadigt över septemberns stora motståndsnivå på 93,50 dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Som en reaktion på den starka dollarmiljön har silverpriset saknat tillräckligt hög fart för att testa stöd-svängmotståndet på $23,00 igen. Samtidigt hittar guldpriset stöd till 1 750 dollar, eftersom den avgörande nivån på 1 800 dollar fortfarande är en undvikande nivå.

Investerare är nu angelägna om schemat för icke-jordbrukslön för fredag. Siffrorna kommer i en tid då inflationshänsyn och förväntade räntehöjningar ökar greenbackens tillflyktsort.

Å ena sidan har ädelmetallers status som säkring mot inflation och fristad erbjudit stöd för dessa varor. Riskaversionen tycks dock driva investerare mer mot den amerikanska dollarn. Dessutom erbjuder de stigande statsräntorna stöd till greenbacken; ytterligare tyngd på ädelmetaller.

Silverpris tekniska utsikter

Silverpriset ligger kvar över den avgörande supportnivån på22,00, vilket har varit fallet sedan början av månaden. Det saknar dock tillräckligt hausse-fart för att nå och flytta förbi stöd-svängmotståndet 23.00.

Under de senaste tre veckorna har ädelmetallen faktiskt handlats inom en horisontell kanal mellan 22.00 och 22.97. Visst, den sjönk under kanalens nedre gräns i slutet av förra månaden innan den studsade tillbaka till ovannämnda intervall.

I skrivande stund sjönk silverpriset med 0,50% till 22,51. Sedan början av oktober har den svävat runt 22,50. På ett fyra timmar långt diagram handlas det något över 25 och 50-dagars EMA.

På kort sikt kommer silverpriset sannolikt att sväva runt 22,50 före fredagens amerikanska jobbdata. Ett drag under supportzonen vid 22.48, som ligger längs 25-dagars EMA kommer att placera supportnivån på onsdagens lägsta 22.21 eller lägre på den psykologiska nivån 22.00. På baksidan kan tjurarna lyckas skjuta priset till den horisontella kanalens övre gräns vid 22.97.

silver price
silver price
Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust