Silverprisutsikter: här är vad som krävs för att avsluta den baisseartade trenden

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on okt 8, 2021
  • Silverpriset förblir intervallbundet när dess baisseartade trend fortsätter.
  • Investerare håller sig borta från enorma satsningar inför fredagens lönerelaterade uppgifter från jordbruk.
  • Silverpriset kommer sannolikt att reagera mer på positiva siffror än nedslående.

Silverpriset förblir intervallbundet eftersom investerare undviker att placera stora riktningsinsatser före de amerikanska lönereglerna för icke-jordbruksprodukter.

silver price
silver price

Amerikanska jobbdata

I den tidigare utgåvan presenterade Bureau of Labor Statistics en ganska nedslående siffra på 235 000 jämfört med tidigare 1,053 miljoner och prognostiserade 750 000. I fredagsfrisläppandet räknar analytiker med att ytterligare antal anställda utanför gården har nått 500 000 i september.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Framför allt kommer silverpriset sannolikt att reagera mer på positiva NFP-siffror än en besvikelse. Även om siffrorna försvagas för andra månaden i rad är det osannolikt att det kommer att dämpa Fed: s avsikter att minska sitt ekonomiska stödprogram. Efter FOMC-mötet i september meddelade Fed-ordföranden att beslutsfattarna var överens om att börja minska tillgångsköpen från november så länge jobbdatan förblir ”anständig”.

Medan den amerikanska dollarn har lättat inför de efterlängtade siffrorna är den fortfarande nära det högsta året som den nådde den senaste veckan. Å ena sidan anses silver och andra ädelmetaller vara en säkring mot inflationen. Den starka greenbacken har dock gjort dessa varor dyrare för köparna som innehar andra valutor.

Dessutom är dess tillflyktsort tilltalat ganska dämpat. Trots de stigande energipriserna och de pågående begränsningarna i leveranskedjan finns det ingen överhängande rädsla för urspårningen av den globala ekonomin.

Att minska Fed: s tillgångsköp kommer sannolikt att öka obligationsräntorna ytterligare. Om det händer blir möjlighetskostnaden för innehav av icke-avkastande tillgångar som ädelmetaller högre.

Baserat på dessa faktorer kan silverpriset förbli under tryck utan att nödvändigtvis bli föremål för en större försäljning. För att den pågående baissetrenden ska ta slut måste tjurarna skjuta ädelmetallen förbi 200-dagars EMA 23.15 till den tidigare motståndsnivån 23,50 dollar.

Silverpris tekniska utsikter

Silverpriset har handlats inom ett snävt intervall mellan 22.20 och 22.79 sedan början av oktober. Det var särskilt inom denna horisontella kanal sedan mitten av september innan den sjönk under den psykologiska nivån 22.00 till den lägsta nivån sedan juli 2020. Den har sedan återhämtat sig och återgått till det ovan nämnda intervallet.

I skrivande stund sjönk silverpriset med 0,47% till 22,48. På ett fyra timmar långt diagram handlas det längs de 25 och 50-dagars exponentiella glidande medelvärden som har konvergerat vid 22,50. På nuvarande nivå är utsikterna ganska neutrala.

På kort sikt kommer 22,50 att förbli en avgörande nivå för ädelmetallen. Genom att sväva runt denna nivå kommer det att handlas inom den bildade horisontella kanalen. Som en reaktion på de efterlängtade amerikanska NFP-uppgifterna kan silverpriset testa supportnivån igen klockan 22.00 innan det återvänder till kanalen.

På baksidan kommer ett drag över intervallets övre kant sannolikt att placera motståndsnivån på 22,98. Den psykologiska 23.00 kan förbli en undvikande nivå på kort sikt.

silver price
silver price
Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust