GBP/USD går ned och testar igen före brittiska BNP-uppgifter

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 13, 2021
  • GBP/USD-paret bildade ett bryt- och omprövningsmönster.
  • Marknaden väntar på de senaste brittiska BNP-uppgifterna.
  • Siffrorna kommer när investerare prissätter i skärpning av BOE.

GBP/USD-priset gjorde ett avbrott och omprövningsmönster under övernattningssessionen när investerare väntade på kommande brittiska BNP-data. Paret steg från en lägsta på 1.3566 till en hög på 1.3615.

Storbritanniens BNP-data framåt

Office of National Statistics (ONS) kommer att publicera viktiga siffror från Storbritannien på onsdag. Byrån kommer att publicera de senaste brittiska BNP-uppgifterna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ekonomer tillfrågade av Reuters förväntar sig att uppgifterna visar att ekonomin gick relativt bra i augusti när fler sektorer öppnades igen. Denna tillväxt kommer sannolikt att mötas av en viss avmattning i september eftersom landet drabbades av en stor oljebrist och gaspriserna hoppade.

ONS kommer också att publicera de senaste handels-, tillverknings- och industriproduktion- och byggproduktionsnumren. Data som sammanställts av Investing visar att analytiker räknar med att tillverkningsproduktionen steg med 4,1% i augusti medan industriproduktionen steg med 3,1%. Samtidigt räknar de med att byggproduktionen steg med 5,7%.

Dessa siffror kommer en dag efter att ONS publicerat starka sysselsättningsnummer från Storbritannien. Uppgifterna visade att landets arbetsmarknad är relativt stark. Arbetslösheten sjönk till 4,5% medan antalet personer som ansökte om krav minskade. På samma sätt lade ekonomin till mer än 243 000 jobb på tre månader till september.

GBP/USD reagerar därför på ökande förhoppningar om att Bank of England (BOE) kommer att strama åt snabbare än väntat. Banken kan börja minska sina tillgångsköp under de kommande månaderna och sedan höja räntorna i början av 2022. Dessutom, med råvarupriserna, väntas landets inflation återhämta sig snart.

GBP/USD prognos

gbp/usd

Fyrtimmarsdiagrammet visar att GBP/USD-priset gjorde en baisse-breakout på tisdagen. Det lyckades röra sig under undersidan av det hausseartade flaggmönstret. Nu försöker paret göra en ny test av flaggans undersida, i så kallat paus- och omprövningsmönster.

Paret ligger något under 38,2% Fibonacci retracement-nivån och ligger längs 25-dagars glidande medelvärde. Därför kommer GBP/USD-priset sannolikt att bryta ut lägre när björnarna riktar sig mot nästa viktiga stöd på 1,3543.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust