USD/CNY prognos när Kinas handelsöverskott stiger

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en finansanalytiker på Invezz som täcker marknaden för aktier, kryptovaluta och fiatvaluta. Han är en erfaren analytiker… Läs mer.
on okt 13, 2021
  • USD/CNY-priset backade något efter de senaste handelsnumren i Kina.
  • Landets handelsöverskott ökade till 66 miljarder dollar i september.
  • Detta hände när exporten steg med 28,1% medan importen sjönk till 17,6%.

USD/CNY-priset sjönk lägre efter det relativt starka handelsöverskott i Kina som publicerades på onsdagsmorgonen. Paret minskade till 6.4450, vilket var något lägre än tisdagens högsta på 6.4593.

Kinas handelsnummer

Den kinesiska ekonomin höll sig stadigt i september även om stora utmaningar kvarstod. Uppgifter från statistikbyrån visade att landets export ökade från 25,6% i augusti till 28,1% i september. Detta antal var bättre än medianuppskattningen på 21,0%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det var också förvånande med tanke på att världen ser betydande logistikutmaningar som hamnförseningar och högre kostnader.

Samtidigt ökade den kinesiska importen med 17,6% i september efter att ha stigit med 33,1% under föregående månad. Denna nedgång berodde främst på regeringens kontroller av nyckelimport som järnmalm när den försökte kontrollera priserna.

Som ett resultat steg landets handelsöverskott kraftigt i september. Landet hade ett totalt handelsöverskott på mer än 66,76 miljarder dollar, vilket var betydligt högre än föregående månadens högsta på 58,34 miljarder dollar.

I september stod den kinesiska ekonomin också inför utmaningar med sin fastighetsmarknad eftersom Evergrande förblev under press. Sedan dess har flera andra fastighetsutvecklare missat att betala sin skuld. Eftersom fastighetssektorn är så viktig i landet är det sannolikt att den ekonomiska tillväxten börjar avta.

Senare idag kommer USD/CNY-paret att reagera på de senaste amerikanska inflationsuppgifterna. Siffrorna förväntas visa att konsumentpriserna steg med 5,3% i september medan KPI steg med 4,0%. Dessa uppgifter kommer några dagar efter att USA publicerat de relativt blandade uppgifterna från andra jordbruksföretagslöner.

USD/CNY prognos

usd/cny

Det dagliga diagrammet visar att priset USD/CNY har legat i ett snävt intervall den senaste tiden. Det handlas för närvarande på 6.4459, där det har varit de senaste dagarna. Paret förblir längs 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde.

Paret ligger också något över det viktiga stödet vid 6.4323, vilket var den lägsta nivån i september. Därför kommer paret sannolikt att förbli inom detta område ett tag och sedan bryta ut lägre.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, Capital.com
9.3/10