Varför ökar Sono-Tek-aktierna med 25% på onsdag morgon?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 13, 2021
  • Sono-Tek Corporation rapporterar starka resultat för sitt andra finansiella kvartal.
  • Det amerikanska företaget räknar med tvåsiffrig försäljningstillväxt under de kommande två kvartalen.
  • Aktierna i det Nasdaq-noterade bolaget steg med cirka 25% på onsdagen.

Aktierna i Sono-Tek Corporation (NASDAQ: SOTK) steg 25% på onsdagsmorgonen när investerare välkomnade starka resultat för det andra finanspolitiska kvartalet. Företaget på 87 miljoner dollar har nu ett PE-förhållande på 39,73.

Finansiella resultat

Sono-Tek sa att bruttoresultatet steg med 28% under andra kvartalet när nettoomsättningen ökade med mer än en halv miljon till 4,07 miljoner dollar. Bruttomarginalen uppgick till 51% under det senaste kvartalet, vilket motsvarar en expansion på 440 punkter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det New York-baserade företaget tillskrev sina starka kvartalsresultat delvis till en högre efterfrågan på diagnostiska beläggningar på elektroniska enheter för COVID-19 testkit.

Inkomst och eftersläpning

Andra anmärkningsvärda siffror inkluderade en tillväxt på 92% i nettoresultatet och en ökning av rörelseresultatet med 123%. Med 6,3 miljoner dollar ökade eftersläpningen med 45% jämfört med 31 maj . Resultatrapporten var Sono-Teks första sedan den publicerades på Nasdaq Capital Market i slutet av augusti.

Framtida vägledning

Sono-Tek uttryckte förtroende för resultatpressmeddelandet att det kommer att hålla fart och notera en tvåsiffrig försäljningstillväxt under de kommande två kvartalen. Den globala tillverkaren av ultraljudsbeläggningssystem räknar med att budgetåret 2022 blir det bästa året när det gäller årlig försäljning i företagets historia.

VD Coccios kommentarer

Sono-Tek genererade ungefär 62% av kvartalsförsäljningen utanför USA och Kanada. Enligt vd Christopher Coccio:

Vi förväntar oss fortsatt internationell tillväxt när länderna återställer COVID-restriktioner och återför tillverkningskapaciteten online. Vi har redan börjat se ökad aktivitet i vårt globala nätverk av processutvecklingslaboratorier. Vi innehöll effektivt kostnader under andra kvartalet och produktmixen var gynnsam.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust