Visa planerar för mer närvaro i NFT-utrymmet

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 14, 2021
  • Payment Giant VISA har samarbetat med Micah Johnson för att ge support till NFT-baserade digitala skapare.
  • Samarbetet kommer att hjälpa skapare att lära sig mer om NFT och expandera sin publik.
  • Det amerikanska företaget kommer att sponsra deltagare och erbjuda konsulttjänster.

Den globala betalningsjätten Visa har tillkännagivit ett partnerskapsavtal med den tidigare MLB-spelaren Micah Johnson för att lansera ett NFT-baserat program. Enligt meddelandet är programmet utformat för att erbjuda stöd till digitala artister som säljer sina verk i form av icke-svampbara tokens (NFT).

Micah Johnson, Visas partner för projektet, blev NFT-artist efter att ha gått i pension som Major League Baseball (MLB)-spelare 2018.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Han är skaparen av NFT-karaktären känd som ”Aku”, en afroamerikansk pojke som tar på sig en rymdhjälm som drömmer om att bli astronaut.

24 timmar efter lanseringen sålde ”Aku” tokens för 2 miljoner dollar och blev den första NFT som var alternativ för film och TV.

Skapare för att lära sig om NFT

VISA uppgav att det är upphetsat över NFT: s framtid och ser fram emot partnerskapet med Micah för företagare i skaparekonomin.

VISA säger att det beslutat att samarbeta med Micah för att göra det möjligt för skapare att förstå NFT-utrymmet och tekniken. Det kommer också att hjälpa dem att dra nytta av offentliga blockchains för att producera och sälja sina digitala varor.

VISA för att sponsra gruppen och ge rådgivande tjänster

I ett pressmeddelande uppgav VISA att målet är att tillhandahålla en länk mellan skapare och dess nätverk av betalningspartners. Betalningsjätten uppgav att projektet kommer att vara till stor nytta för skaparna eftersom det kommer att exponera dem för NFT: s värld. Det kommer också att ge dem en möjlighet att marknadsföra sitt innehåll, främja företagstillväxt och utöka räckvidden för sin publik.

Detta är inte första gången VISA engagerar sig i NFT-utrymmet, eftersom det gjorde sitt första köp i branschen i augusti i år. Betalningen hostade ut 49,5 ETH som betalning för en CryptoPunk NFT. Vid den tiden värderades beloppet till cirka 160 000 dollar.

VISA säger att de planerar att skapa en öppen applikation som kommer att användas för att välja den första gruppen skapare. Förutom att sponsra gruppen har det amerikanska företaget också lovat att tillhandahålla konsulttjänster.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust