EUR/USD-signal före septemberhandelsdata i USA

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 15, 2021
  • EUR/USD-paret återhämtade sig stabilt under torsdagen.
  • Fokus flyttar till de senaste amerikanska detaljhandelsdata.
  • Analytiker räknar med att detaljhandeln minskade i september.

Priset EUR/USD gjorde en stadig återhämtning när handlare reflekterade över de starka amerikanska initiala arbetslösa fordringarna när de väntade på de senaste detaljhandelsuppgifterna. Paret steg till 1,1610, vilket var cirka 0,75% över den lägsta nivån denna månad.

USA: s detaljhandelsförsäljning framåt

USA publicerade starka ekonomiska siffror i veckan. I onsdags släppte Bureau of Labor Statistics (BLS) starka inflationsdata. Siffrorna avslöjade att den amerikanska konsumentinflationen ökade till 5,4% i september efter att ha stigit med 5,3% föregående månad. Denna ökning drevs av de stigande energipriserna och den pågående leveransbristen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

På torsdagen visade data från BLS att antalet amerikaner som ansökte om initiala arbetslösa krav minskade kraftigt förra veckan. De första kraven minskade till 293 000 från 329 000 föregående vecka. Fortsatta fordringar minskade från 2,7 miljoner till 2,5 miljoner, den lägsta nivån sedan pandemin började.

Nästa viktiga katalysator för EUR/USD blir de senaste amerikanska detaljhandelsnumren som är planerade på fredag. Siffrorna förväntas visa att detaljhandeln minskade förra månaden då konsumenter undvek högre priser. Dessutom har lönerna inte flyttat sig i nivå med de stigande kostnaderna för artiklar.

Ekonomer tillfrågade av Reuters förväntar sig att uppgifterna visar att detaljhandeln minskade med 0,7% i september efter att ha stigit med 0,7% under föregående månad. De räknar också med att kärnkundsförsäljningen sjönk från 1,8% till 0,5%. Samtidigt väntas detaljhandelskontrollen ha sjunkit från 2,5% till 0,4%.

Detaljhandeln är ett viktigt mått på ekonomin. Detta beror på att detaljhandeln i USA är den största arbetsgivaren medan konsumtionen är den största delen av ekonomin.

EUR/USD prognos

EUR/USD

Fyrtimmarsdiagrammet visar att EUR/USD-paret bildade ett dubbelbottenmönster vid 1.1527. En dubbelbotten är vanligtvis ett hausseartat tecken.

Sedan dess har paret flyttat sig över 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden. De två genomsnitten är till och med nära att ha en hausseartad crossover. MACD och Relative Strength Index (RSI) har också fortsatt att stiga.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust