BYD Företags aktiekursprognos för fjärde kvartalet då det är inriktat på EU:s expansion

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 17, 2021
  • BYD Company-aktier steg på fredagen nästan 4% när kinesiska EV-aktier steg uppåt.
  • BYD är en av de kinesiska biltillverkarna som vill expandera i Europa.
  • Det har redan satt butiken i Norge som en testplats.

BYD Company Ltd (SHE: 002594) aktier ökade nästan 12% förra veckan bland stigande intresse för kinesiska EV-aktier. Investerare slog till på Xpeng, Li Auto och Nio, bland annat som drev sina aktiekurser högre.

Analytiker misstänker att investerare har flyttat fokus till kinesiska biltillverkare efter att ha utökat sin marknadsandel på den lokala marknaden bland chipbrist. Japanska och tyska biltillverkare fortsätter att uppleva motvind i försörjningskedjan som orsakas av flaskhalsar vid spånsändning.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

RBC Capital Markets-analytiker Joe Spak sa på fredagen att Kina drar nytta av batteridrivna fordon för att bli en stor kraft i bilindustrin. Några av de bästa kinesiska biltillverkarna, som BYD Company, undersöker redan möjligheter att expandera utomlands.

Företaget har skapat butik i Norge som en testplats för expansionen till Europa.

Ska du köpa BYD Company-aktier?

Ur ett investeringsperspektiv handlar BYD Company-aktier till ett brant pris-intäktsförhållande på cirka 216,48, vilket gör aktien mindre attraktiv för värdeinvesterare. Med tanke på företagets spännande tillväxtutsikter mitt i expansionen till Europa kan det dock vara ett bra komplement till din portfölj.

Därför, även om aktien har ökat med 37% i år och mer än 120% under de senaste 12 månaderna, kan det fortfarande vara en bra tid att köpa.

Source – TradingView

Är en tillbakadragande överhängande?

Tekniskt sett verkar BYD Company-aktier handlas inom en sidokanalbildning i intradagdiagrammet. Aktien studsade dock nyligen av trendlinjestödet vid 100-dagars glidande medelvärde för att stiga mot trendlinjeresistensen.

Därför kan investerare sikta på kortsiktiga återdragningar till cirka 32,92 dollar eller lägre till 30,09 dollar. Men med aktier som ännu inte nått överköpta villkor kan aktien öka vinsterna mot $38,01 eller högre till $41,02.

BYD Company kan fortfarande vara ett bra köp

Sammanfattningsvis tycks BYD Company-aktier nyligen ha hoppat av den viktiga supportnivån för att stiga mot de nuvarande toppnivåerna genom tiderna.

Med tanke på företagets spännande tillväxtutsikter kan aktien dock förlänga de nuvarande vinsterna inom överskådlig framtid innan de når överköpta förhållanden.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money