USD/CNY-prognos efter de svaga BNP-uppgifterna i Kina för tredje kvartalet

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 18, 2021
  • USD/CNY steg efter de svaga BNP-uppgifterna i Kina.
  • Kinas BNP steg med bara 4,9% jämfört med föregående år under tredje kvartalet.
  • Denna trend kan fortsätta eftersom Kina står inför betydande utmaningar.

USD/CNY-paret steg kraftigt efter de relativt svaga BNP-uppgifterna i Kina. Paret steg till högst 6.4385, vilket var cirka 0,25% högre än den lägsta nivån förra veckan.

Kinas BNP-uppgifter

Den kinesiska ekonomin hade ett tufft tredje kvartal när den globala utmaningskedjan fortsatte. Data som sammanställts av landets statistikbyrå visade att ekonomin steg med 0,2% under tredje kvartalet efter att ha expanderat med 1,2% under andra kvartalet. Denna minskning var värre än medianuppskattningen på 0,5%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Landets ekonomi expanderade med 4,9% på årsbasis, en kraftig nedgång från den tidigare expansionen på 7,9%. Analytiker förväntade sig att uppgifterna skulle visa att ekonomin växte med 5,2%.

Alla sektorer i den kinesiska ekonomin släpar efter. Till exempel ökade investeringar i anläggningstillgångar med bara 7,3%, vilket var lägre än de tidigare 8,9%.

Denna trend kommer sannolikt att fortsätta efter kollapsen av Evergrande, landets näst största fastighetsbolag. Dess kollaps riskerar att tappa fastighetsmarknaden, som är ett av de viktigaste områdena i ekonomin.

Samtidigt minskade industriproduktionen från 5,3% i augusti till 3,1% i september. Denna nedgång var lägre än de förväntade 4,5%. På den positiva sidan ökade detaljhandeln med 4,4% i september medan arbetslösheten sjönk från 5,1% till 4,9%.

USD/CNY steg eftersom analytiker förväntar sig att Kinas ekonomi kommer att fortsätta kämpa på kort sikt. För det första har landets fastighetssektor, som varit dess motor för tillväxt, börjat försvagas. De pågående leveransutmaningarna kommer också att påverka varuflödet till och från Kina.

Kina upplever också en energikris på grund av priserna på kol och naturgas. Krisen har sett några provinser beordra sina fabriker att sakta ner produktionen.

USD/CNY prognos

USD/CNY

USD/CNY-paret har varit under press de senaste veckorna. Paret har sjunkit från 6,5150 i juli till 6,4377. På det dagliga diagrammet har det gått under 25-dagars glidande medelvärde medan MACD har varit i en nedåtgående trend. Därför kommer paret sannolikt att fortsätta falla när björnarna riktar sig mot det lägsta året på 6,3580. Det är värt att notera att den kinesiska yuanen förvaltas starkt av PBOC, vilket kan påverka dess prestanda.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust