Är det dags att köpa Facebook-aktier eftersom de anställer 10 000 för Metaverse-projektet?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on okt 19, 2021
  • Facebook ökade med 1,53% på måndagen efter att ha meddelat anställningsplaner för Metaverse-projektet.
  • Företaget planerar att anställa över 10 000 ingenjörer i hela EU under de kommande fem åren.
  • Zuckerberg beskrev Metaverse som ett förkroppsligat internet och en stor drivkraft för ny teknikinvestering.

På måndagen steg Facebook Inc. (NASDAQ: FB)-aktier med 1,53% efter att ha tillkännagivit stora planer för sitt Metaverse-projekt. Företaget planerar att anställa mer än 10 000 högutbildade ingenjörer i hela EU under de kommande fem åren.

Företaget kallar processen en av de mest angelägna prioriteringarna och kommer att prioritera sökande från Tyskland, Frankrike, Italien, Spanien, Polen, Nederländerna och Irland. Facebooks grundare, ordförande och VD Mark Zuckerberg beskriver Metaverse som ett förkroppsligat internet som kommer att vara en stor drivkraft för teknikinvesteringar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget arbetar för att levandegöra sitt löfte om en uppslukande och delad fysisk värld genom mobila enheter.

Kan det vara dags att köpa FB-aktier?

Ur ett investeringsperspektiv har Facebook-aktierna sjunkit med mer än 13% sedan den 7 september. Emellertid är aktien fortfarande upp med mer än 22% i år, vilket ökar P/E-förhållandet på cirka 24,45. Å andra sidan kan bolagets framtida P/E-tal på 20,23 övertala värdeinvesterare att köpa.

Dessutom räknar analytiker med att Facebooks vinst per aktie växer med 57% i år, innan de stiger med en genomsnittlig årlig takt på 28,60% under de kommande fem åren, vilket gör det till ett attraktivt alternativ för tillväxtinvesterare.

Source – TradingView

Tekniskt sett verkar Facebook-aktier ha rasat för att handla närmare de översålda villkoren för 14-dagars RSI. Aktien verkar dock försöka återhämta sig och stiger mot trendlinjemotståndet för den nedåtgående kanalbildningen.

Därför kan investerare rikta in potentiella breakout-vinster på cirka $355,13 eller högre på $380,81, medan $302,51 och $276,52 är viktiga stödzoner.

Facebook rebound för att fortsätta?

Sammanfattningsvis verkar Facebook-aktier ha rasat sedan den 7 september, vilket skapar ett perfekt tillfälle för en rebound.

Dessutom erbjuder aktien spännande tillväxtutsikter vid tvingande värderingsmultiplar vilket gör det till en lukrativ möjlighet för både tillväxt- och värdeinvesterare. Därför kan det vara dags att investera i FB-aktier.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money