DXY-prognos: US-dollarns indexmönster pekar på en stor nedgång

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 19, 2021
  • US-dollarns index har raderat några av de vinster den gjorde denna månad.
  • Den har bildat ett dubbelmönster på 4H-diagrammet.
  • Därför kommer indexet troligen att bryta ut lägre snart.

US-dollarindex (DXY) sjönk till den lägsta nivån sedan den 4 oktober när investerare anammade risk-on-sentimentet. Indexet handlas till 93,70 dollar, vilket var cirka 0,90% under den högsta nivån denna månad.

Risk-on-känsla

USD-index har dragit sig tillbaka denna vecka när investerare anammar risk. USA har redan publicerat de viktigaste ekonomiska siffrorna denna månad.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

För två veckor sedan publicerade USA de senaste uppgifterna om icke-jordbrukslön (NFP). Siffrorna avslöjade att arbetslösheten sjönk till den lägsta nivån sedan pandemin började. Deltagandegraden och lönerna steg också, även om ekonomin lade till färre jobb än väntat.

Förra veckan reagerade DXY-indexet på landets inflationstal. Konsumentprisindexens rubrik steg marginellt från 5,3% i augusti till 5,4% i september. Denna ökning var bättre än medianuppskattningen på 5,3%. Kärn-KPI, som utesluter de flyktiga livsmedels- och energiprodukterna, höll sig stadigt på 4,0%.

Ytterligare uppgifter som publicerades på fredagen avslöjade att konsumenterna var oroliga för den stigande inflationen. Detaljhandeln ökade snabbare än väntat i september. Konsumentkänsla sjönk till den lägsta nivån på ett decennium.

US-dollarns index faller trots att de globala riskerna stiger. Till exempel visade data som publicerades på måndagen att Kinas ekonomiska tillväxt bromsade. Samtidigt pågår en pågående energikris globalt när priset på kol och naturgas vrålar tillbaka.

Det pågår också logistikutmaningar när sjöfartshamnar och flygplatser blir överväldigade. Förra veckan sa Dubai Airport att den kommer att pausa sin lasthanteringsverksamhet när den hanterar eftersläpningen.

DXY-index reagerar därefter på de senaste bostadsstarterna och antalet bygglov som kommer ut på tisdag. Uppgifterna förväntas visa att bostadssektorn klarade sig relativt bra i oktober.

Dollarindex prognos

Dollar index

Fyrtimmarsdiagrammet visar att dollarindexet har varit i en baisseartad trend de senaste dagarna. Denna trend hände efter att indexet bildade ett dubbelmönster på 94,52 dollar. I prisåtgärdsanalys är ett dubbelmönster vanligtvis ett baisseartat tecken.

Sedan dess har paret korsat hakan på detta dubbelmönster och 23,6% Fibonacci retracement-nivå. Därför är vägen för det minsta motståndet nedåt, med nästa viktiga stöd på 50% retracement-nivån på $93,22.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money