Jim Cramer säljer sina ether, anser den nått taket

By: Daniela Kirova
on okt 19, 2021
  • Ethereums token har varit starkt stigande de senaste månaderna, upp cirka 400% sedan lanseringen
  • Första Bitcoin-länkade ETF, ProShares, börjar handla idag
  • ETF för att öppna exponering för bitcoin för ett stort segment av investerare som har ett mäklarkonto

På måndagen hänförde CNBC: s Jim Cramer en kortsiktig topp till kryptomarknaderna till den förestående lanseringen av ProShares, som väntas bli den första Bitcoin-terminsbörsen i USA, rapporterade CNBC. ”Mad Money”-värden bestämde sig för att skära ned på sitt eterinnehav även om priset på Ethereum (ETH/USD) stiger. Han sa:

Kryptovalutor, de har blivit ostoppbara, och även som någon som gillar dem tror jag att de har blivit definitionen av rangspekulation. Du kan argumentera för att de vrålar för att folk vill ha försäkring mot inflation, men jag tror att de vrålar för att en kryptofond lanseras och folk vill i förväg. Om jag har rätt kan morgondagen (tisdagen den 19 oktober 2021) mycket väl vara toppen för krypto, och det är därför jag sålde en åttondel av min Ethereum-position idag.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Förra veckan indikerade marknadskommentatorn att han kan sälja några eterinnehav om en Bitcoin-relaterad ETF skulle börja handla, men gårdagens kommentarer ger insikt i hans specifika handelsbeslut.

Ether har samlats de senaste månaderna

Ethereums token har stigit starkt de senaste månaderna. Det bytte ägare för över $4000 i mitten av maj. I slutet av juli hade den sjunkit under 1 800 dollar. I skrivande stund handlas den till 3 807 dollar. Sedan lanseringen har Ether ökat med cirka 400%. Bitcoin (BTC/USD), världens största kryptovaluta efter marknadsvärde, handlas i skrivande stund till 62 238 dollar.

Första Bitcoin ETF börjar handla idag

Den första Bitcoin-länkade ETF:n, ProShares, kommer att spåra Bitcoin-terminsmarknaden och börja handla på NYSE under beteckningen ”BITO” idag, bekräftade ProShares. ProShares VD Michael L. Sapir sa:

Vi tror att en mängd investerare har väntat ivrigt på lanseringen av en bitcoin-länkad ETF efter år av ansträngningar att lansera en. BITO kommer att öppna exponering för bitcoin för ett stort segment av investerare som har ett mäklarkonto och är bekväma att köpa aktier och ETF:er, men inte vill gå igenom krångel och inlärningskurva för att skapa ett annat konto hos en kryptovaluta-leverantör … eller är oroliga för att dessa leverantörer kan vara oreglerade och utsatta för säkerhetsrisker.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust