Vem satte apan på Wall Street?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 19, 2021
  • En 7 fot hög bronsstaty av Harambe (gorilla) dök upp på Wall Street idag.
  • Den ikoniska tjurstatyn på Manhattan var täckt med bananer för att göra en poäng.
  • Demonstrationen var en satir om kapitalismen som bara hjälper de rika att bli rikare.

År efter att Harambe sköts ihjäl av myndigheterna i Cincinnati Zoo för att rädda en treårig pojke som klättrade in i dess hölje, debuterade en 7 fot hög bronsstaty av den västra låglandsgorillan på Wall Street idag.

Wall Street har blivit bananer

Den gigantiska statyn av Harambe hittade en plats i Bowling Green Park, vänd mot Wall Street berömda Charging Bull-statyn. Det som följde var tusentals bananer som omringade den ikoniska tjurstatyn som underströk behovet av att ta itu med skillnader i rikedom.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt grundarna av Sapien.Network, som låg bakom utseendet på Harambe på Manhattan, kommer bananer att distribueras till de New York-baserade samhällskylskåp och lokala matbanker och var där bara för att göra en poäng om att Wall Street hade blivit ” bananer ”och misslyckas med att inkludera de vanliga människorna.

En satir om kapitalismen

Demonstrationen, enligt arrangörerna, var en satir om kapitalismen som hjälpte de rika att bli rikare men lämnade en genomsnittlig amerikan bakom sig. De sa:

Det handlar inte om att förkasta kapitalism eller det nuvarande systemet. Det handlar om att vända dem in i den nuvarande framtiden och låta dem ge fler grupper av människor. Harambe är en representation av något som låter oss titta på mer än bara oss själva. Vad strävar vi efter som människor? Det handlar om att ansluta. En enkel gest att ge en banan bygger gemenskap. Som samhälle måste vi gå ihop. Vi kan inte fortsätta kämpa för att komma ihop.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money