DXY-prognos: US-dollarindex är inte ute ur skogen ännu

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 21, 2021
  • USD-index stabiliserades på torsdagen.
  • Detta hände efter att USA släppt starka initiala arbetslösa kravdata.
  • USA publicerade också starka befintliga hemförsäljningsnummer.

US-dollarindexet (DXY) låg i ett trångt intervall på torsdagen när investerare reflekterade över de relativt starka amerikanska initiala arbetslösa fordringarna och befintliga hemförsäljningsdata. Indexet handlas till 93,65 dollar, vilket är något över veckans lägsta på 93,48 dollar.

Arbetslösa krav och befintlig bostadsförsäljning

Den största katalysatorn för amerikanska dollarindexet på torsdagen var de senaste initiala antalet arbetslösa fordringar. Enligt Bureau of Labor Statistics (BLS) sjönk de första arbetslösa påståendena till en lägsta post-pandemi på 290k förra veckan. Detta var en bättre prestanda än föregående veckas ökning med 296k. Det var också bättre än medianuppskattningen på 300k.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Ytterligare data visade att fortsatta fordringar sjönk från 2,6 miljoner till 2,48 miljoner förra veckan. Analytiker förväntade sig en blygsam minskning med 2,55 miljoner. När pandemin var som högst hade USA mer än 20 miljoner människor som ansökte om arbetslösa anspråk.

Dessa siffror, tillsammans med att arbetslösheten har sjunkit till 4,8% är signaler på att arbetsmarknaden stramar. De senaste uppgifterna visade också att USA hade mer än 10 miljoner lediga platser.

Därför finns det en möjlighet att Federal Reserve börjar sin åtstramningscykel tidigare än väntat. Dessutom ligger konsumentpriserna betydligt över målet på 2,0%. Dessa priser förväntas fortsätta att stiga när utmaningskedjan kvarstår.

US-dollarindex steg också efter de starka bostadsuppgifterna. Enligt National Association of Realtors ökade försäljningen av befintliga bostäder till mer än 6,29 miljoner i september. Detta var ett bättre resultat än de tidigare 5,88 miljoner och de förväntade 6,09 miljoner. Därför stramar bostadssektorn och priserna stiger, vilket är en annan anledning till att Fed kunde normaliseras tidigare.

US dollar index prognos

Dollar index

Fyrtimmarsdiagrammet visar att DXY-index har varit i en stark försäljning den senaste tiden. Det har sjunkit med nästan 1% från sin högsta nivå den här månaden. Priset har också flyttat sig under 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde. Det är också något över 38,2% Fibonacci retracement-nivån.

Därför är vägen för det minsta motståndet för dollarindexet till baksidan, med nästa viktiga stödnivå på 50% retracement på $93,22.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust