Associated Press använder Chainlink (LINK) nod för att publicera data

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on okt 22, 2021
  • Associated Press lanserar en egen Chainlink-nod för att säkerställa att publicerad data kan verifieras.
  • Nyhetsbyrån har börjat att fokus på blockchain var att bygga upp förtroende.
  • Detta är inte första gången, Associated Press publicerade presidentvalet i USA 2020 på Ethereum.

Associated Press har meddelat att det kommer att lansera en Chainlink (LINK/USD) nod för att säkerställa att dess datamängder är tillgängliga för de bästa blockchains. Chainlink är det största decentraliserade nätverket av orakel i världen, som nu kommer att göra det möjligt för smarta kontrakt på vilken blockchain som helst att interagera med företagets verkliga data.

Genom att samarbeta med en Chainlink-nod kommer företagets data att distribueras och säljas direkt till de applikationer som finns på olika blockchains. Data kommer att innehålla kryptografisk skyltning för att verifiera att den kommer från Associated Press.

Data för att automatisera viktiga processer

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Företaget meddelade att de data som kommer att finnas tillgängliga på Chainlink-noden inkluderar amerikanska tävlingssamtal, ekonomiska data, sportresultat och affärsekonomi.

Uppgifterna kan också användas för att automatisera viktiga processer på plattformen som körs i kedjan, till exempel att publicera information om valresultat, starta transaktioner på kedjan när kvartalsekonomin släpps eller förklara arten av icke-fungibla tokens baserat på verkliga världshändelse.

I ett uttalande om detta partnerskap sade verkställande direktören för Chainlink Labs, William Herkelrath, att,

AP har etablerat sig som en av de mest betrodda oberoende nyhetsorganisationerna i världen för nyheter i realtid i alla format. Med tanke på det stora och ständigt växande förvaret av fakta och data, i kombination med Chainlinks beprövade orakelinfrastruktur för att tillhandahålla tillförlitliga dataflöden över ledande blockchain-nätverk, är det vettigt för AP att lansera en Chainlink-orakelnod och stödja innovation inom framväxande smarta kontraktindustrier.

Associated Press säger vidare att dess datamängder, som nu kommer att finnas tillgängliga via Chainlink kommer i form av smarta kontrakt för att utlösa resultat när flera villkor är uppfyllda. Smarta kontrakt växer mycket i popularitet, därför kommer detta nya initiativ att göra det möjligt för Associated Press att vara i nivå med branscher som decentraliserad finansiering (DeFi) och icke-fungibla tokens (NFT).

Chainlink är en teknik som erbjuder det perfekta sättet för människor att erbjuda smarta kontraktsutvecklare globalt med direkt åtkomst till direkt, on-demand-åtkomst till betrodda ekonomiska, sport- och tävlingssamtal.

Dwayne Desaulniers, chef för blockchain och datalicensiering Associated Press, uppgav att,

Genom att arbeta med Chainlink kan denna information vara kompatibel med alla blockchain. Programvaran med öppen källkod är pålitlig, säker och används i stor utsträckning i ledande blockchain-nätverk.

Associated Press och Blockchain

Detta är inte första gången som Associated Press vågar sig in i blockchain. År 2020 samarbetade företaget med Everipedia för att publicera amerikanska raceanrop på Ethereum (ETH/USD) blockchain. Tidigare i år sålde nyhetsbyrån också sitt första media NFT. Det är fortfarande aktivt engagerat i detta för att säkerställa att samlare har tillgång till tokeniserade nyheter.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money