Reddit kan lansera sin egen NFT-plattform

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… Läs mer.
on okt 23, 2021
  • Reddit verkar göra ett steg för att fördjupa sig mer i krypteringsutrymmet, särskilt NFT-sektorn.
  • Företagets senaste jobbannonsering säger att det söker en utvecklare som kan skapa en plattform för NFT.
  • Detta kommer inte som en överraskning, särskilt eftersom Reddit har experimenterat med krypto tidigare.

Eftersom non-fungible tokens (NFT) fortfarande ökar i popularitet har många företag börjat gå med i trenden och antingen lansera sina egna NFT eller till och med skapa sina egna NFT-plattformar. Nu spekulerar många i att Reddit kan vara en av dem sedan företaget har börjat anställa arbetare för att stödja design, byggning och underhåll av sin egen NFT-plattform.

Jobbposten som fick kryptosamhället att spekulera om att Reddit skapar en NFT-plattform kan hittas på Greenhouse, där Reddit verkar leta efter en senior backend-ingenjör som skulle skapa en plattform avsedd att användas av miljontals användare.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Plattformen ska kunna tillåta människor att skapa, köpa, sälja och använda digitala varor med NFT-säkerhet. Reddit begär också att alla potentiella sökande ska ha minst fem års erfarenhet av backend-utveckling, men också möjligheten att designa och implementera komplexa distribuerade system som skulle fungera under hög belastning.

Reddit fördjupar sig djupare i kryptoutrymmet

Arbetsförmedlingen tillägger att företaget har märkt att NFT har en otrolig kraft att skapa en känsla av gemenskap – känslan av deltagande och tillhörighet. Detta förklarar Reddits intresse för sektorn, eftersom varje nytt NFT-projekt ger en ny del av ett pulserande ägargemenskap. Människor går inte bara till NFT för att äga dem, utan också för att stödja sina skapare och få exklusiv tillgång till sina produkter, upprätta en tätare anslutning till skaparen och mer.

Reddit har också redan en lång historia med kryptovalutor, en av de största plattformarna som kryptosamhället använder för att samla, spekulera, diskutera och mer. Faktum är att Reddits plattform främst användes för att pumpa DOGE tidigare i år, då myntet nådde en ny ATH på $0,7.

Reddit erbjuder också Community Points, som är digitala valutaliknande tokens i form av tegelstenar och månar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money