Teraprisförutsägelse: LUNA tittar på $50 mitt i SEC-gräl

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on okt 25, 2021
  • Terra-priset har stigit med cirka 25% från den lägsta nivån den här månaden.
  • LUNA håller sig stadigt även när det kommer en skvätt mellan Terraform och SEC.
  • SEC har stämt Terraform och dess grundare.

Terra-priset (LUNA/USD) studsade tillbaka när resten av kryptovalutaindustrin återhämtade sig och som investerare reflekterade över den nya stämningen från Terraform Labs. LUNA-priset handlas till $42, vilket är något över helgens låga på $39,95. Det har ett totalt börsvärde på mer än 17 miljarder dollar medan UST, dess stablecoin, värderas till mer än 2,7 miljarder dollar.

Terraformtal mot SEC

Förhållandet mellan Securities and Exchange Commission (SEC) och kryptovalutor går inte bra. I ett uttalande sa Terras grundare att han hade blivit stämd av SEC. Och i ett uttalande på fredagen sa företaget att dess VD och företaget bestred de stämningar som utfärdats av tillsynsmyndigheten.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Rättegången handlar om Mirror Protocol, för närvarande den tredje största DeFi-plattformen byggd med Terras plattform. Enligt DeFi Llama har Mirror ett totalt värde låst på cirka 1 miljard dollar. Det är relativt mindre än Anchor och Lido, som har en TVL på 4 miljarder dollar och 3 miljarder dollar.

Mirror är en DeFi-plattform som tillåter människor att handla syntetiska tillgångar som spårar en mängd olika tillgångar som aktier, fastigheter och till och med aktier. SEC hävdar att Mirror Protocol erbjuder handlare oregistrerade värdepapper. I stämningen sa Terra:

”Förutom att bryta mot sina regler om tjänst, bröt SEC: s beteende här mot dess regler som krävde att den skulle hålla formella order om utredningen konfidentiell.”

Terraform, moderbolaget till Terra, sa att rättegången också var vilseledande. För det första är företaget inte utvecklaren av Mirror-protokollet. Till exempel kan SEC inte väcka talan mot Apple för vad apputvecklare har skapat.

SEC har också stämt Terraform på grund av dess stablecoin som är känt som UST. UST stöds inte av riktiga kontanter. Istället stöds det av LUNA, dess kryptovaluta.

LUNA prisprognos

terra price

Fyrtimmarsdiagrammet visar att Terra-priset har återhämtat sig starkt de senaste dagarna. Det har stigit med cirka 25% från sin lägsta nivå den här månaden. Myntet har också hoppat över 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden medan MACD har flyttat sig över den neutrala nivån.

Myntet verkar forma något som ser ut som ett kopp- och handtagsmönster. Därför kommer LUNA-priset sannolikt att fortsätta stiga när tjurar riktar in sig på all time high på $50.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money