Skulle Facebook funna fixa sin image efter att interna läckor skakat investerarnas förtroende?

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 26, 2021
  • Insiders Blodget säger att FB:s ledning är fast besluten att ta itu med problemen.
  • Han håller med om att det kommer att ta tid för sociala mediejätten att fixa sin algoritm.
  • Facebook-aktien sjönk med 2,0 % på tisdagen efter att ha missat försäljningsuppskattningar.

Facebook Inc (NASDAQ: FB) har varit under intensiv kritik ända sedan Frances Haugen anklagade företaget för att prioritera företagsvinster framför säkerhet tidigare denna månad, men Insiders Henry Blodget är övertygad om att FB så småningom kommer att fixa sin image.

Facebook har åtagit sig att ta itu med problemen

CNBC:s ”Squawk Box” sa Blodget att Facebooks ledning var fast besluten att ta itu med de avslöjade problemen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

De pratar om att strypa mycket av det riktigt dåliga. En av sakerna som Haugen påpekade var att FB hade optimerat sin algoritm för engagemang. Så de kommer att fortsätta att förfina det. Men jag tror inte att de plötsligt och radikalt kommer att koppla ur den.

Facebook sa i går kväll att försäljningen under det skattemässiga tredje kvartalet missade uppskattningar eftersom Apples senaste integritetsändringar drabbade reklamintäkterna. Aktierna i sociala mediejätten faller med cirka 2,0 % på tisdagen.

Det kommer att ta tid för Facebook att fixa sin algoritm

Blodget tycker att det är ett ”knepigt” problem som kommer att ta tid att fixa eftersom Facebook måste hitta ett sätt att minska betoningen på engagemang, som Haugen föreslog, samtidigt som de fortsätter att visa innehåll som folk fortfarande vill se i sina flöden.

Ja, de måste fortsätta att förbättra sig. Men det är inget enkelt problem. Hela idén är att ge människor en chans att dela med sig av det de vill dela med sig av. Och sedan för att komma på vad som ska förstärkas; det är riktigt knepigt.

Allt som allt, drog han slutsatsen, finns det fortfarande mycket arbete att göra för att minimera sådana problem och företag, inklusive Facebook, arbetade konsekvent för att göra sina plattformar säkrare och bättre.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money