Frågor och svar med BTCVIX, rådgivare för WSBDApp

By: Daniela Kirova
on okt 27, 2021
  • Tillsynsmyndigheter måste ta ett lätt handgrepp för att undvika att motverka innovation inom branschen
  • Stablecoin-riskerna är "väldigt överdrivna"
  • WSBDApp överbryggar gapet mellan Wall Street och den blomstrande världen av DeFi på blockkedjan

Det har nyligen förekommit kontroverser kring Tether, både som organisation och stablecoin, eftersom folk ifrågasätter exakt hur Tether stablecoin stöds och varför Tether själv vidtar rättsliga åtgärder för att undvika att offentligt dela sammansättningen av sina reserver under de senaste åren.

Invezz pratade med BTCVIX, en kärnmedlem i WallStreetBets decentraliserade applikation (WSBDApp), om vad som har hänt med Tether, hans pro-Tether-hållning, hans åsikter om det ”farliga minfältet” stabila mynt har blivit enligt deras kritiker, förutsägelser relaterade till stablecoins och mer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Outlet: Invezz

Ingen kan ifrågasätta att stablecoins är en av de mest dynamiska marknaderna. Vad är dina förutsägelser för denna marknad på kort och lång sikt?

Jag tror att marknaden för stablecoin kommer att fortsätta att expandera, men regulatorisk tillsyn är oundviklig och bör välkomnas. Som sagt, tillsynsmyndigheter måste ta ett lätt handgrepp för att undvika att motverka innovation inom branschen.

Kritiker av stablecoins hänvisar till dem som ett ”minfält”. Vilka är riskerna med dem och är dessa risker överdrivna?

Det finns ordentlig kritik mot transparens och kommunikation när det gäller stablecoins som helhet, och Tether specifikt, men snarare än att ta ett nyktert förhållningssätt till sådana saker, har media genererat några sensationella rubriker och har underhållit besynnerliga konspirationsteorier. Så, ja, riskerna är kraftigt överdrivna.

Du är en kärnmedlem i WallStreetBets decentraliserade applikation (WSBDApp). Kan du ge några detaljer om den här appen?

WSBDApp överbryggar effektivt gapet mellan Wall Street och den blomstrande världen av decentraliserad finans (DeFi) på blockkedjan. Vi har ett nära samarbete med grundaren av WallStreetBets, Jaime Rogozinski, och fungerar som en plattform där WallStreetBets-communityt kan organisera sig som privata investerare för att göra sina röster hörda både inom den traditionella finans- och kryptosektorn.

DApp är en decentraliserad autonom organisation, eller DAO, som använder blockchain-teknik för att distribuera förtroende och enkelt investera i börshandlade portföljer, eller ETP:er. I likhet med indexfonder är ETP:er sammansatta av fiat-länkade kryptostabila mynt, tokeniserade råvaror och/eller kryptonative tillgångar.

Genom att inneha $WSB governance token får deltagarna möjligheten att rösta om investeringsbeslut inom DApp – inklusive skapandet, ombalanseringen och uppsägningen av ETP:er – som öppet granskar samhället utan risk för marknadsmanipulation.

Har appens återförsäljare en gemensam syn på stablecoins? Om så är fallet, vad är det? Hur hanteras motstridiga åsikter?

Jag tror att samhället förblir optimistiskt men försiktigt, och det med rätta, eftersom varje stablecoin har motpartsrisk som en enda punkt där vi misslyckas – därför är vi så glada över att lansera Macro Hedge ETP via WSBDApp. På så sätt kommer människor att kunna minska motparter och enskilda fall av misslyckande samtidigt som de bevarar sitt kapital i en inflationsmiljö.

2019 fann New Yorks åklagare Letitia James att börsen Bitfinex hade täckt upp en förlust på 850 miljoner dollar. Bitfinex erbjöd också Tether för handel. I det här sammanhanget hade Tethers advokat sagt att Tether endast stöddes till 74 procent. Så småningom avgjorde Tether fallet med staten New York. I förlikningsavtalet fann riksåklagarens kontor att Tether inte hade några reserver för att backa upp de stabila mynten i omlopp under perioder.

Året innan hade Tether publicerat en verifiering av sin kassareserv och sa att den var fullt uppbackad av kontanter. Men strax efter det rapporterades det att pengarna hade börjat flytta från Tethers konton till Bitfinexs. I förlikningen betalade Bitfinex och Tether böter på 18 miljoner dollar.

Den 9 augusti i år twittrade Tether: ”Tether har alltid haft fullt stöd.” Vad tycker du om allt detta?

Jag känner att termen ”fullständigt uppbackad” har blivit en riktig debatt nu för tiden under stablecoin-eran, och om du kommer förbi den aktuella frasen kommer du att upptäcka att det finns breda definitioner av vad det faktiskt betyder.

NYAG definierade det specifikt som amerikanska dollar under Tether Inc. namngivna bankkonton, men stablecoin-modellen – inte bara Tether – är att använda dollarn för att nå avkastning i kontantliknande instrument. Så även om Tether kanske inte alltid hade 100% USD-reserver, fanns de fortfarande i kontantliknande instrument inklusive företagscertifikat av investeringskvalitet och USTreasuries, etc.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust