DXY: Prognos för US-dollarindex inför Bidens Fed-ordförandebeslut

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on nov 22, 2021
  • Det amerikanska dollarindexet har varit i en kraftig hausseartad trend.
  • Detta resultat beror på den starka amerikanska ekonomiska statistiken.
  • Fokus flyttas till Bidens beslut mellan Powell och Lael Brainard.

Det amerikanska dollarindexet (DXY) svävar nära sin högsta nivå sedan juli 2020 när investerare reagerar på de senaste ekonomiska uppgifterna från USA. Indexet handlas till $96,13, vilket är cirka 8% över den lägsta nivån i år.

Stark amerikansk data

DXY-indexet har hoppat de senaste veckorna efter att USA publicerat starka inflations-, sysselsättnings- och detaljhandelssiffror. Dessa siffror har förstärkt uppfattningen att Federal Reserve kommer att behålla sin hökaktiga hållning under de kommande månaderna.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Data från USA visade att den amerikanska arbetsmarknaden stramas åt även när den stora avgången fortsätter. Ekonomin har mer än 10 miljoner lediga platser medan arbetslösheten har sjunkit till cirka 4,6%. Analytiker förväntar sig att ekonomin fortsatte att lägga till hundratusentals fler jobb i november.

Inflationen, som är ett mått nära följt av Federal Reserve, har hoppat till den högsta nivån på mer än 30 år samtidigt som detaljhandeln har ökat. Detaljhandeln är en viktig del av ekonomin eftersom den är ett mått på konsumenternas förtroende.

Det amerikanska dollarindexet kommer att reagera på flera saker den här veckan. Det viktigaste kommer att vara Joe Bidens beslut om nästa Fed-ordförande.

Många analytiker tror att han kommer att återutnämna Jerome Powell i ett försök att få kontinuitet. Som ni minns var Donald Trump den första presidenten på länge som ersatte Fed-stolen före sin andra gång. Alternativet till Jerome Powell blir Lael Brainard, en medlem av Fed.

DXY-indexet kommer också att reagera på ett antal viktiga ekonomiska data från USA. Till exempel, på måndag kommer USA att släppa de senaste uppgifterna om prisindex för befintliga bostäder. Senare i veckan kommer det att släppa nya hemförsäljningsdata, beställningar av sällanköpsvaror och Q3 BNP-data.

US dollar index prognos

US dollar index

Det dagliga diagrammet visar att DXY-indexet har varit i en stark hausseartad trend de senaste veckorna. Denna prisåtgärd var överladdad för några veckor sedan när paret steg över $93,42. Det var halsen på det omvända huvud- och axelmönstret.

Indexet har också stigit till 50% Fibonacci retracement nivå. Det har också stigit över 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden.

Därför kommer US-dollarindexet att fortsätta den hausseartade trenden när investerare siktar på 61,8% Fibonacci retracement-nivån på 97,85$.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money