EUR/USD-signal när Biden närmar sig beslut om Fed-stolen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… Läs mer.
on nov 22, 2021
Updated: maj 27, 2022
  • EUR/USD-paret har varit i en stor försäljning på sistone.
  • Joe Biden kommer att utse sin föredragna Fed-stol den här veckan.
  • Paret reagerar också på den nya Covid-ökningen i Europa.

EUR/USD-priset fortsatte sin baisseartade trend på måndagsmorgonen när investerare reflekterade över den senaste Covid-19-ökningen i Europa. Paret handlas till 1,1266, vilket är det lägsta det har varit sedan juli förra året. Liksom dollarindexet har paret sjunkit med mer än 8% från sin högsta nivå denna vecka.

Europas Covid-ökning

Europa ser en ny stor ökning av Covid-19, vilket tvingar många investerare att oroa sig för regionens ekonomiska tillväxt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tyskland har i genomsnitt cirka 45 000 nya fall varje dag medan antalet sjukhusinläggningar har ökat. På samma sätt har antalet dagliga Covid-infektioner i Italien varit i en uppåtgående trend.

De mest drabbade länderna är Nederländerna och Österrike. I ett uttalande på fredagen sa den österrikiska regeringen att den kommer att starta en ny låsning denna vecka. Detta besked ledde till stora protester under helgen. Tyskland överväger också någon form av restriktioner.

Därför har EUR/USD-paret kraschat helt enkelt för att analytiker förväntar sig att den nya vågen av pandemin kommer att påverka Europas ekonomi. Därefter kommer denna trend att påverka Europeiska centralbankens (ECB) beslut.

ECB har låtit lite duva under de senaste månaderna. Även om det har börjat minska, tror analytiker att det har varit relativt långsammare än andra centralbanker som Fed och Bank of England. På fredagen upprepade Christine Lagarde att banken inte kommer att höja räntorna 2022.

Framöver kommer EUR/USD att reagera på de nya trenderna på Covid-19 i Europa. Det viktigaste är att den kommer att reagera på Bidens beslut om nästa Fed-ordförande. Han förväntas välja Jerome Powell eller Lael Brainard.

Paret kommer också att reagera på de senaste amerikanska BNP-data som är planerade på onsdag och de snabba inflationssiffrorna för euroområdet.

EUR/USD prognos

EUR/USD

Det dagliga diagrammet visar att EUR/USD har varit i en brant försäljning på sistone. Parets nedgång fortsatte när det rörde sig under den viktigaste stödnivån på $1,1715. Det har rört sig under 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden. Samtidigt har oscillatorer som Relative Strength Index (RSI) och MACD fortsatt att falla. Därför är vägen för det minsta motståndet för paret nedåt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money