Förutsägelse av silverpris inför FOMC-mötesprotokollet

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on nov 22, 2021
  • Silverpriset ligger kvar inom en horisontell kanal i cirka två veckor nu.
  • Dess status som skydd mot inflation och fristad har stärkt den ädla metallen.
  • Fokus ligger nu på FOMC:s mötesprotokoll och Bidens val av nästa Fed-ordförande.

Silverpriset ligger kvar inom en horisontell kanal, vilket har varit fallet i cirka två veckor nu. Under den nya veckan kommer fokus att ligga på FOMC-mötesprotokoll. Investerare inväntar också Bidens beslut om den nya Fed-stolen.

silver price
silver price

USA:s inflation

Silverpriset har handlats inom en horisontell kanal i nästan två veckor nu. Å ena sidan har dess status som en säker tillflyktsort och skydd mot inflation ökat den över den avgörande nivån på $24,00. Enligt färska uppgifter är inflationen på den högsta nivån sedan 1990.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det finns dock växande förväntningar på att Fed kommer att börja höja räntorna tidigare än väntat. Utsikterna förklarar varför silverpriset fortfarande är föremål för begränsad uppåtgående potential.

Under de efterföljande sessionerna kommer fokus att ligga på FOMC-mötesprotokollet som är planerat att släppas på onsdag. Vid sitt möte i november bekräftade den amerikanska centralbanken sin plan att börja minska tillgångsköpen. Medan han erkände att stigande priser kan fortsätta längre än väntat, indikerade ordförande Powell att banken inte skulle påskynda räntehöjningar. Under de kommande minuterna kommer investerare att vara angelägna om beslutsfattares ton om sannolika räntehöjningar under 2022.

Fed ledarskap

Samtidigt kommer silverpriset att reagera på det mycket efterlängtade beslutet om nästa Fed-stol. President Biden förväntas meddela sitt val snart. Bland de troliga kandidaterna finns den nuvarande ordföranden Jerome Powell och Fed-guvernören Lael Brainard.

Powell har upprätthållit en försiktig hållning trots stigande konsumentpriser. Intressant nog kan marknaden prissätta en ännu mer duvaktig Fed om Brainard tar plats. I det senare scenariot kan det ta längre tid för den amerikanska centralbanken att börja höja räntorna.

Som har varit fallet sedan toppen av coronavirus-pandemin, skulle en duvaktig Fed utöva press på dollarn samtidigt som den ökade ädelmetaller.

Preliminära amerikanska BNP-siffror, bostadsförsäljningar, arbetslöshetsanspråk och PCE-prisindex är de andra händelserna som sannolikt kommer att påverka silverpriset den nya veckan. Särskilt kommer data som bekräftar den pågående ekonomiska återhämtningen i USA förmodligen att stävja silvers uppåtgående potential. Inför ovannämnda händelser är den 10-åriga referensräntan på statsobligationer t 1,58, vilket är betydligt högre än månadens lägsta 1,41. Stigande obligationsräntor ger vanligtvis stöd till dollarn.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money