USD/CHF håller sig stadigt när skillnaderna mellan Fed och SNB ökar

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on nov 23, 2021
  • USD/CHF-paret har varit i en stark hausseartad trend på sistone.
  • Det har skjutit i höjden till den högsta nivån på nästan 2 månader.
  • Vi förklarar varför den hausseartade trenden sannolikt kommer att fortsätta.

USD/CHF-priset har varit i en kraftig hausseartad trend under de senaste veckorna då investerare prissätter mer skillnad mellan Federal Reserve och den schweiziska centralbanken (SNB). Paret handlas till 0,9325, vilket är cirka 2,63% över den lägsta nivån denna månad.

SNB och Fed divergens

USD/CHF-paret dök upp under kvällssessionen efter att Joe Biden utsett Jerome Powell till nästa Federal Reserve-ordförande. Detta återutnämning innebär att Fed kommer att ha kontinuitet i sina program.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Just nu räknar ekonomer med att Fed kommer att fortsätta med sin gradvisa åtstramning under de kommande månaderna. Detta innebär att det kommer att fortsätta att avveckla sina köp av pandemiska tillgångar. Vid sitt senaste möte beslutade banken att minska storleken på sina inköp med cirka 15 miljarder dollar.

SNB kommer sannolikt att inta en mer duva hållning i sitt försök att devalvera valutan. I åratal har banken beklagat schweizerfrancens styrka. En stark franc tenderar att ha en negativ inverkan på den schweiziska ekonomin, som mest beror på högteknologisk export.

Det ökande antalet Covid-19-fall kommer också att ge SNB en ursäkt för att fortsätta lätta. Under de senaste dagarna har antalet dagliga fall ökat kraftigt. Som ett resultat höll många människor protester i landet om de föreslagna nedstängningarna.

Ändå går det relativt bra för den schweiziska ekonomin. Dess arbetslöshet har sjunkit till cirka 2,9%. Samtidigt har den trotsat Philipskurvan med tanke på att inflationen har varit fortsatt låg. Färska uppgifter visade att landets totala KPI fortfarande låg på cirka 1% trots uppgången i råoljepriserna.

Det motsatta händer i USA där inflationen har hoppat till den högsta nivån på mer än 30 år.

USD/CHF prognos

USD/CHF

Fyrtimmarsdiagrammet visar att USD/CHF-priset har varit i en kraftig hausseartad trend under de senaste veckorna. Därefter stöds den hausseartade trenden av 25-dagars och 50-dagars glidande medelvärden.

Paret närmar sig också nyckelmotståndsnivån på 0,9361, vilket var den högsta nivån den 30 september.

Därför kommer paret sannolikt att fortsätta stiga för tillfället då investerare riktar in sig på denna motståndsnivå. Denna vy blir ogiltig om paret faller under 0,9252.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money